ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΞΗ 15η/04-05-2020

ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση τοποθέτησης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ02.

Εγκρίθηκε η ανάκληση τοποθέτησης της εκπαιδευτικού από το Γ/σιο Κάτω Μηλιάς και επιστρέφει στην αρχική της τοποθέτηση για παροχή διοικητικού έργου στο ΓΕΛ Λιτοχώρου, λόγω επιστροφής εκπαιδευτικού της ειδικότητας από μακροχρόνια άδεια στο Γ/σιο Κάτω Μηλιάς. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 2ο: Υπολογισμός οργανικών κενών πλεονασμάτων μετά τις μεταθέσεις για τη διενέργεια των υπεραριθμιών.

Μετά τη διενέργεια των μεταθέσεων συντάχθηκε ο πίνακας οργανικών κενών πλεονασμάτων ανά σχολική μονάδα για τη διενέργεια της 1ης φάσης των υπεραριθμιών. Ο αιρετός της παράταξης καταψήφισε την απόφαση για τους παρακάτω λόγους:

Η υπηρεσία δεν περίμενε να οριστικοποιηθούν οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν σχετική αίτηση μέχρι τις 10/04/2020. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ληφθούν υπόψη μόνο οι αφυπηρετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και οι αυτοδίκαιες παραιτήσεις λόγω ορίου ηλικίας. Εάν λαμβάνονταν υπόψη και οι οριστικοποιημένες αιτήσεις παραίτησης, ο αριθμός των οργανικά υπεράριθμων θα ήταν σημαντικά μικρότερος και τα οργανικά κενά που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν οι συνάδελφοι κατά το τρέχον σχολικό έτος αρκετά περισσότερα. Έτσι, δεν δίνεται το δικαίωμα, σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς αλλά και σε αυτούς που ζητούν βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση φέτος, να διεκδικήσουν οργανικά κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες αφού οι παραπάνω συνάδελφοι δεν θα είναι στην υπηρεσία κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτούς αφυπηρέτησαν αυτοδίκαια και σε αυτούς με αίτηση; Για τους πρώτους βγαίνει φεκ παραίτησης με τη λήξη του διδκτικού έτους (30/06/.. ) και για τους άλλους με τη λήξη του σχολικού έτους (31/08/… ). Ούτε οι μεν, ούτε οι δε θα είναι στην υπηρεσία κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Εξάλλου τα οργανικά κενά πλεονάσματα για τη διενέργεια των μεταθέσεων και οριστικών τοποθετήσεων υπολογίζονται με κριτήριο τα τμήματα που θα λειτουργήσουν κατά το επόμενο σχολικό έτος και τους εκπαιδευτικούς που θα υπηρετούν τότε και με το ωράριο που θα έχουν κατά το νέο σχολικό έτος.

Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις μας δεν αποδέχθηκαν το σχετικό αίτημα, με αποτέλεσμα οργανικά κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες λόγω αφυπηρέτησης, να διεκδικηθούν από εκπαιδευτικούς που θα μετατεθούν σε κάποιες ειδικότητες κατά τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους. Πράγμα που αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία για σωστή αποτύπωση των οργανικών κενών και παρατείνει την αγωνία των συναδέλφων που ανήκουν στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας για να καταλάβουν μία οργανική θέση.

Σ’ αυτή τη φάση οι συνάδελφοι θα καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση για το αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν υπεράριθμοι μέχρι και την Πέμπτη 07-05-2020 και ώρα 12μ. και την Δευτέρα 11-05-2020 θα ανακοινωθεί ο ονομαστικός πίνακας υπεράριθμων για να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά, όσοι επιθυμούν, για να διεκδικήσουν νέα οργανική θέση, βάσει του πίνακα κενών και πλεονασμάτων που ανακοινώθηκε.

Ο πίνακας με τα οργανικά κενά πλεονάσματα έχει επισυναφθεί στο τέλος της ανακοίνωσης.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]

 

 

 

 

Τόκας Στέργιος

Τακτικό αιρετό μέλος

Email: tokasast@gmail.com

Τηλ.: 6976616716

Θεόδωρος Σιαμάγκας

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος

Email: siamagkas@gmail.com

Τηλ.: 6981677992

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]