ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 03-09-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

Κανονική συνεδρίαση της 03-09-20  (Πράξη 28 η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 03-09-2020 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο : Αίτημα του αιρετού της ΚΕΕ, με το οποίο ζητούσε από την υπηρεσία παράταση τουλάχιστον μιας ημέρας για την υποβολή αιτήσεων προσωρινής τοποθέτησης ή απόσπασης των συναδέλφων.

Το παραπάνω αίτημα υποβλήθηκε,διότι η σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας ήταν ελλιπής, όσο αφορά στις αποσπάσεις και η διόρθωση πραγματοποιήθηκε την ημέρα που έληγε η προθεσμία, μολονότι ο αιρετός ενημέρωσε την υπηρεσία το πρωί της Δευτέρας.  

Το αίτημα απορρίφθηκε από τους τρεις υπηρεσιακούς και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, διότι θεώρησαν ότι όλοι οι συνάδελφοι είχαν ενημερωθεί έγκαιρα.

 Προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει λάθος, αλλά και υποχρέωση να το αναγνωρίζει και να το διορθώνει ειδικά όταν οι παρενέργειες βλάπτουν άλλους.

Θέμα 2ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01, που αφορούσε στη διόρθωση των κενών σε δύο σχολικές μονάδες.

 Τα αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό, διότι είχε απόλυτο δίκιο στις παρατηρήσεις του.

 Επιπλέον εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε το πόσο σημαντικό είναι να αναρτώνται οι πίνακες Α΄ στις σχολικές μονάδες, προς ενημέρωση των συναδέλφων, αλλά και η ανάρτηση όλων των απαραίτητων στοιχείων από τη μεριά της υπηρεσίας, ώστε να συμβάλουν όλοι οι εκπ/κοί στη διόρθωση των λαθών.

Θέμα 3ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.04, που αφορούσε στη διάθεσή του σε άλλη σχολική μονάδα, προκειμένου να συμπληρώνει το υποχρεωτικό του ωράριο με μαθήματα Α΄ ανάθεσης.

 Τα αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι η νομοθεσία δεν υποχρεώνει τον εκπ/κό να συμπληρώνει το υποχρεωτικό του ωράριομε μαθήματα Β΄ ή Γ΄ ανάθεσης στη σχολική μονάδα, που είναι τοποθετημένος, αλλά παράλληλα του δίνει το δικαίωμα να το διεκδικήσει εφόσον το επιθυμεί.

Βέβαια ο αιρετός της ΔΑΚΕ, λειτουργώντας άλλη μία φορά ως υπηρεσιακός, ζήτησε από την υπηρεσία να του βεβαιώσει ότι θα επαρκέσει το προσωπικό στους ξενόγλωσσους εκπ/κούς για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, προκειμένου να συμφωνήσει με το αίτημα των ξενόγλωσσων εκπ/κών του Γυμνασίου Κονταριώτισσας, που ζητούσαν συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου με το μάθημα της ιστορίας. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι αυτό είναι δικαίωμα κάθε συναδέλφου και πολύ περισσότερο όταν κατέχει οργανική θέση.  

Θέμα 4ο: Αιτήσεις τριών εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους τίτλου.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό. Παρέμειναν σε εκκρεμότητα άλλα δύο μεταπτυχιακά, μέχρι να αποσταλεί η βεβαίωση της γνησιότητάς τους από το αρμόδιο όργανο. 

Θέμα 5ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ08, που αφορούσε στην αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους ως ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών (integrated master).

Τo αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 6ο: Ένταξη εκπ/κών σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.

 Εντάχθηκαν συνολικά τέσσερεις εκπ/κοί σε ειδική κατηγορία μετάθεσης από τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου, αφού ως γνωστό ο αιρετός της ΚΕΕ απέχει από την παραπάνω διαδικασία, διότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΔΕ. 

Θέμα 7ο: Επικαιροποίηση του πίνακα των λειτουργικών κενών, λόγω αλλαγών που προέκυψαν από αποσπάσεις στα ΣΔΕ, αλλαγές τμημάτων σε πολλά σχολεία εξαιτίας των μεταγραφών, κατάθεση αδειών και άλλων αιτημάτων εκπ/κών, λαθών των πινάκων Α΄ κ.α.

 Μολονότι ο αιρετός της ΚΕΕ ανέφερε στο συμβούλιο πολλά από τα παραπάνω λάθη και μολονότι συμφώνησε με την ενσωμάτωση των αλλαγών που προέκυψαν, εντούτοις δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, διότι τα παραπάνω λάθη προέκυψαν από την παράνομη και άσκοπη επιτάχυνση των διαδικασιών των τοποθετήσεων, οι οποίες θα προκαλέσουν σοβαρές αδικίες εις βάρος των συναδέλφων.

Θέμα 8ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας 31 νεοδιόριστων εκπ/κών, για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

Θέμα 9ο: Αιτήματα Δ/ντών σχολικών μονάδων για έγκριση ολιγομελών τμημάτων.

 Ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε από την υπηρεσία να ενημερωθούν όλοι οι Δ/ντές που έχουν αντίστοιχα θέματα με εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων ή σπασίματα τμημάτων, προκειμένου να υπάρχει ίδια αντιμετώπιση προς όλους και να εμφανιστούν εξαρχής όλα τα κενά.

 Η υπηρεσία ισχυρίστηκε ότι οι Δ/ντές γνωρίζουν τις ανάγκες των σχολικών τους μονάδων και θα πράξουν αναλόγως. Επομένως ο αιρετός της ΚΕΕ  αναμένει την εισήγηση της υπηρεσίας ως προς τις νέες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Αύριο Παρασκευή 04-09-20 θα συνεδριάσει το συμβούλιο, εκτός απροόπτου, προκειμένου να τοποθετήσει εκπαιδευτικούς στα λειτουργικά κενά.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο αιρετός της ΚΕΕ έχει υποβάλει αίτηση προς τη ΔΙΔΕ Πιερίας για να του χορηγηθούν οι αριθμοί μητρώου των εκπαιδευτικών, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει αν οι τοποθετήσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ με τους αριθμούς μητρώου συμφωνούν με τα ονόματα των εκπ/κών, που τοποθετούνται κατά τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ.

 Τα παραπάνω οφείλονται στο γεγονός ότι  η υπηρεσία θεωρεί πως τα ονόματα των εκπ/κών ανήκουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά όχι ο αριθμός μητρώου αυτών.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλοςαιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕτου ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040τηλ. 6930478469