ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 02-02-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 02-02-2021  (Πράξη 1η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 02-02-21 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Αίτημα του Δ/ντή του 2ου ΓΕΛ, που αφορούσε στην τοποθέτηση εκπ/κού στη σχολική του μονάδα, για παροχή διοικητικού έργου.

Το αίτημα δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δυστυχώς πολλές σχολικές μονάδες εμφανίζουν σήμερα ανάλογα λειτουργικά προβλήματα στα θέματα της γραμματειακής υποστήριξης, και μάλιστα η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε χρόνο, λόγω έλλειψης προσωπικού.

 Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι στα συνέδρια της ΟΛΜΕ, η ΚΕΕ  από το 2013 έως σήμερα κατεβάζει πρόταση για την κάλυψη των σχολικών μονάδων με μόνιμη γραμματεία, η οποία όμως δεν ψηφίζεται από καμία κομματική παράταξη.

 Επιπλέον το ίδιο πρόβλημα το αναδείξαμε ως εκπρόσωποι της ΚΕΕ και σε συνάντηση, που είχαμε ως μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας με τη Γενική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας η οποία όμως ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα, στο άμεσο μέλλον.

 

Θέμα 2ο : Αίτημα της Δ/ντριας του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς, που αφορούσε στην τοποθέτηση εκπ/κού στη σχολική της μονάδα για κάλυψη νέου λειτουργικού κενού στην ειδικότητα ΠΕ02, λόγω άδειας εκπ/κού.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε ομόφωνα με εκπ/κούς που είχαν μικρά πλεονάσματα ωρών.

 

Θέμα 3ο: Αιτήσεις 15 εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους τίτλου.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό, με εξαίρεση δύο περιπτώσεις.

 

Θέμα 4ο: Αιτήσεις δέκα εκπ/κών, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό, με εξαίρεση τρεις περιπτώσεις που παρέμειναν σε εκκρεμότητα, λόγω έλλειψης δικαιολογητικών.

 

Θέμα 5ο: Αίτηση του Ε.Κ Κατερίνης, που αφορούσε στην ολική διάθεση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ82 στο συγκεκριμένο Ε.Κ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό. 

 

Θέμα 6ο: Τροποποίηση της διάθεσης εκπ/κών σε σχολικές μονάδες, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 7ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας αναπληρωτών, για μισθολογική κατάταξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία 12 αναπληρωτών, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 8ο: Επικύρωση των αποφάσεων της Δ/ντριας Β΄/θμιας Εκπ/σης, που αφορούσαν τοποθετήσεις εκπ/κών κατά το μήνα Ιανουάριο, λόγω μη ορισμού των μελών του ΠΥΣΔΕ.

Η επικύρωση αποφασίστηκε ομόφωνα, με εξαίρεση την περίπτωση τοποθέτησης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01 σε τέσσερεις σχολικές μονάδες, όπου μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ.

 

Σημείωση

Για άλλη μία φορά μας εξέπληξαν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ με τη συνέπειά τους, αφού  δήλωσαν στο συμβούλιο, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της ΚΕΕ, ότι δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους, μολονότι η Ε.Ε της ΔΑΚΕ Δ.Ε. ζήτησε από τους αιρετούς της παράταξής τους να παραιτηθούν και μολονότι απέσυραν προεκλογικά το ψηφοδέλτιό τους και δεσμεύτηκαν ότι αν εκλεγούν θα παραιτηθούν. Φυσικά αναφερόμαστε στα ίδια πρόσωπα της ΔΑΚΕ, που κατήγγειλαν τον αιρετό της ΚΕΕ για τον προεκλογικό του αγώνα και εξαπάτησαν όλες τις κομματικές παρατάξεις αλλά και πολλούς συναδέλφους. 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469