ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

(Αποτελέσματα εκλογών 2022)

 

             Συναδέλφισσες-φοι

 

   Τα μέλη της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών σας οφείλουν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, διότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη του νέου του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας, μας αναδείξατε και πάλι πρώτη δύναμη απέναντι σε όλες τις κομματικές παρατάξεις, μολονότι αυτές έκαναν χρήση όλων των μηχανισμών, προκειμένου να σας χειραγωγήσουν.

   Πρωτίστως, ευχαριστούμε όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την ψήφο σας, στέλνοντας για άλλη μία φορά το μήνυμα για ακομμάτιστο και ανιδιοτελή συνδικαλισμό. Επίσης είναι χρέος μας να ευχαριστήσουμε και τους 608 συναδέλφους, που προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας. Βέβαια θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και να μη συγχαρούμε δημόσια όλους τους υποψήφιους συναδέλφους, που τόλμησαν και στήριξαν ανοιχτά την παράταξή μας, βάζοντας το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΕ.

    Όμως μετά από δεκατέσσερεις εκλογικές αναμετρήσεις συνεχούς και ανιδιοτελούς προσφοράς στον κλάδο νομίζουμε πως έχουμε το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, να καυτηριάσουμε την μεγάλη αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, που κυμάνθηκε κοντά στο 50%, μολονότι ως κίνηση έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προς όφελος όλων των συναδέλφων. Είναι πολύ λυπηρό σε έναν κλάδο με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ιδιαίτερα δημοκρατικές ευαισθησίες να εμφανίζεται τέτοια αδιαφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων μας από πολλούς συναδέλφους, στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στους μαθητές μας, αλλά και σε όλη την κοινωνία.

    Μπορεί βέβαια ο καθένας να δώσει με μεγάλη ευκολία τις δικές του ερμηνείες για το φαινόμενο της υψηλής αποχής και να επικαλεστεί απεριόριστες δικαιολογίες.

 Για κάποιους συναδέλφους είναι φοβερό το κόστος της συνδρομής για την ΕΛΜΕ, που ανέρχεται στο 1,25 € το μήνα, για κάποιους είναι δυσβάσταχτη η ταλαιπωρία, που πρέπει να υποστούν κατά την εκλογική διαδικασία, για άλλους η άποψη ότι όλοι οι συνδικαλιστές είμαστε ίδιοι και δεν τους εκφράζει κανένας από τους 83 υποψηφίους, κομματικούς ή ανεξάρτητους, για άλλους ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του συνδικάτου και πολλά άλλα. Όλα είναι σεβαστά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι έχουν να διαχειριστούν πολλά σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία προφανώς προέχουν όλων των άλλων υποχρεώσεων.

  Πώς όμως μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τη συστηματική και άνευ σοβαρών λόγων απουσία συναδέλφων από τις εκλογές, τη στιγμή μάλιστα, που πολλοί από αυτούς ασκούν εύκολα κριτική από τον καναπέ τους και εκφράζουν, κατά τις συζητήσεις, υπερβολικές απαιτήσεις από ένα συνδικάτο, που το στηρίζουν οικονομικά οι άλλοι συνάδελφοί τους; Προφανώς κάποιοι βολεύονται στην υγειά των κορόιδων.

 Πώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς, που θεωρούν ότι όλοι οι συνδικαλιστές είμαστε ίδιοι και ότι το συνδικάτο είναι περιττό, αφ’ ενός να μην κάνουν το παραμικρό για τη βελτίωσή του και αφ’ ετέρου, όταν πρόκειται για προσωπικό όφελος, να είναι οι πρώτοι που θα απαιτήσουν την παρουσία του;

  Πώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι στις αιτήσεις για αναγνώριση των πλασματικών χρόνων εργασίας και για τις δικαστικές διεκδικήσεις των επιδομάτων υπήρχε σχεδόν καθολική και άμεση συμμετοχή των συναδέλφων, ενώ την ώρα των εκλογών, που κάποιοι περιμένουνε μια μικρή ηθική ικανοποίηση, οι μισοί συνάδελφοι να μην εμφανίζονται;

   Όλοι εσείς κύριοι συνάδελφοι, που απουσιάσατε στις 26 Μαΐου χωρίς να αντιμετωπίζατε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αισθάνεστε άνετα με τους υπόλοιπους συνεπείς συναδέλφους, που συντηρούν αυτό το συνδικάτο, με όλες του τις παθογένειες, και που μπορεί στο μέλλον να ζητήσετε να σας στηρίξει όταν το χρειαστείτε;

  Αγαπητοί συνάδελφοι ευχόμαστε ποτέ να μη νιώσετε την ανάγκη να σας στηρίξει κάποιος σε δύσκολες εργασιακές ή προσωπικές στιγμές, αλλά δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, που ασχολούμαστε με τα κοινά, πολλές φορές αποδείχτηκε στο παρελθόν ότι όλοι έχουμε ανάγκη κάποια στιγμή την αλληλεγγύη και τη στήριξη των άλλων και ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο για εμάς τους ίδιους και τον κλάδο.

 

Τέλος σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας και να αντιληφθείτε ότι η δική σας χαμένη ψήφος, λόγω της μη συμμετοχής σας στην εκλογική διαδικασία, θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του συνδικαλιστικού οργάνου.

 

Παρατάξεις

Αριθμός ψήφων

Έδρες

ΚΕΕ

180

2

ΔΑΚΕ

180

2

ΑΑΚ-ΣΥΝΕΚ

116

2

ΑΣΕ

64

1

ΠΕΚ

32

0

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

24

0

ΣΥΝΟΛΟ

596

7

 

 

Υ.Γ. Προσωπικά οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με εμπιστεύονται και με τιμούν με την ψήφο τους, επί δέκα συναπτά έτη και με κατατάσσουν πρώτο σε σταυρούς, ανάμεσα στους υποψηφίους όλων των παρατάξεων.

 

         Με εκτίμηση

Μπουλούμης Δημήτρης