ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
Κανονική συνεδρίαση της 04-10-22 (Πράξη 35η)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 04-10-2022 είναι τα εξής:
Θέμα 1ο : Μη αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας εκπ/κού.
Ομόφωνα απορρίφθηκε το αίτημα της εκπ/κού, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας και αφού απαντήθηκε σχετικό ερώτημα από το Υπουργείο.
Θέμα 2ο: Αιτήματα 4 εκπαιδευτικών, που αφορούσαν στην τροποποίηση της προσωρινής τους τοποθέτησης, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, ή συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.
Τα παραπάνω αιτήματα δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν, λόγω μη ύπαρξης των απαραίτητων λειτουργικών κενών.
Τα παραπάνω θέματα αποφασίστηκαν ομόφωνα.
Θέμα 3ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων στις ειδικότητες ΠΕ04, ΠΕ11, ΠΕ78 και ΠΕ80.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.
Η πλειοψηφία των αποφάσεων πάρθηκε ομόφωνα, με εξαίρεση τις αποφάσεις που αφορούσαν τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων σε περισσότερα από τρία σχολεία, όπου μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ.
Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψηφίζει τη συμπλήρωση του ωραρίου σε περισσότερα από τρία σχολεία, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά και των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, τόσο κατά τη λειτουργία τους, όσο και κατά την εξαγωγή του ωρολογίου προγράμματος.
Επίσης να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι ενώ η σχετική νομοθεσία προέβλεπε συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου το πολύ σε τρεις σχολικές μονάδες, μετά την τροποποίηση των τελευταίων ετών, πραγματοποιούνται συμπληρώματα ακόμη και σε πέντε σχολικές μονάδες.
Η παραπάνω τροπολογία, σε συνδυασμό με την αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου μας κατά δύο ώρες, προκαλεί τις παρενέργειες που προαναφέραμε, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τέλος ο αιρετός της ΚΕΕ απείχε από τη διαδικασία της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου εκπ/κού, λόγω συγγενικού δεσμού.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Την Τετάρτη 05-10-22 θα συνεδριάσει το συμβούλιο για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων των εναπομεινάντων ειδικοτήτων.
|
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ |
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ |
|
αιρετό τακτικό μέλος |
αιρετό αναπληρ. μέλος |
|
του ΠΥΣΔΕ |
του ΠΥΣΔΕ |
|
τηλ. 6947842040 |
τηλ. 6930478469 |
“Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου, πραγματοποιείται μέσω λίστας του σχολικού δικτύου και όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να λαμβάνει τα σχετικά email, θα πρέπει να απευθυνθεί στο διαχειριστή του σχολικού δικτύου.”
