ΕΚΛΟΓΕΣ 5ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

Συνάδελφε, πράξε και εσύ το καθήκον σου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν από δέκα χρόνια μία ομάδα πέντε συναδέλφων, αγανακτισμένων από τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ Πιερίας, κυρίως στο θέμα των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών, ιδρύσαμε την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (ΚΕΕ) και συμμετείχαμε για πρώτη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια το 2012.

Σήμερα συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΚΕΕ 35 αξιόλογοι συνάδελφοι, οι οποίοι παραμερίζοντας πολιτικές ή άλλες διαφορές, συνεργαζόμαστε άριστα, προς όφελος του κλάδου, αξιοποιώντας όλα όσα μας ενώνουν. Έχουμε ως κοινό στόχο την ενότητα του κλάδου, την διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων και την προστασία όλων των συναδέλφων τόσο από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης όσο και τα πολιτικά παιχνίδια των κομματικών συνδικαλιστών.

Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (ΚΕΕ) φέραμε αρκετές φορές προς ψήφιση την πρόταση για την καθιέρωση ενιαίου ψηφοδελτίου στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια ή τα συνδικαλιστικά όργανα, όπως συμβαίνει και σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, αλλά δυστυχώς εισπράξαμε την άρνηση των κομματικών παρατάξεων, συνοδευόμενη από περιφρονητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Έτσι αποφασίσαμε να το πράξουμε μόνοι μας, ονομάζοντας το ψηφοδέλτιό μας «Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών – Ενιαίο ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο».

Όλα αυτά τα χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από τους κομματικούς συνδικαλιστές, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο της λασπολογίας, προκειμένου να μας συνδέσουν με διάφορους πολιτικούς χώρους, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι.

Συμμετείχαμε συνολικά σε 15 εκλογικές αναμετρήσεις, όπου ο κλάδος μας τίμησε με πολλές πρωτιές, επιβραβεύοντας το έργο μας και επιβεβαιώνοντας την ακομμάτιστη ταυτότητα της παράταξής μας.

Αποδείξαμε έμπρακτα την αποτελεσματικότητά μας, τόσο στο ΠΥΣΔΕ όσο και στην ΕΛΜΕ, όπου τολμήσαμε και καταγγείλαμε κατά το παρελθόν, τόσο τις αυθαιρεσίες της διοίκησης, όσο και των κομματικών παρατάξεων, που αντί να προστατεύουν τους συναδέλφους, φρόντιζαν να καλύπτουν τη διοίκηση και να παγιδεύουν τους συναδέλφους καλώντας τους σε δράσεις του τύπου:

  • Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές
  • Απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση ή από τους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών», κόντρα σε κάθε συνδικαλιστικό νόμο
  • Παράνομη παράταση της θητείας του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας.
  • Παράνομη εκταμίευση χρημάτων από το ταμείο της της ΕΛΜΕ Πιερίας, προκειμένου να καλυφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις των κομματικών μελών του Δ.Σ.

Πριν από δύο χρόνια τολμήσαμε και σας είπαμε την αλήθεια για τις ηλεκτρονικές εκλογές και για το τι επρόκειτο να συμβεί, αν απείχαμε ως κλάδος από αυτές. Σας ζητήσαμε να αποφασίσετε ελεύθερα και να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογούσε, σε περίπτωση που δε συμμετείχατε σε αυτές, αφήνοντας τα υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς αιρετούς.Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αφού το μοναδικό συμβούλιο στην Ελλάδα, που είχε πραγματικό αιρετό ήταν το ΠΥΣΔΕ Πιερίας, όπου στις εκλογές του 2020 συμμετείχε, πάνω από το 50% των συναδέλφων.

Η ορθή μας κρίση είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν στο 20ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι δύο αντιπρόσωποι της ΚΕΕ, Βαρδακώστας Γεώργιος και Μπουλούμης Δημήτρης, σε αντίθεση με τους αντιπροσώπους της ΔΑΚΕ που εξαπάτησαν όλες τις κομματικές παρατάξεις στις εκλογές του 2020.

Σήμερα, οι τρεις κομματικές παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΣΥΝΕΚ-ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), αναγνώρισαν το λάθος τους και, κάνοντας ανακυβίσθηση, σας καλούν να συμμετέχετε μαζικά στις ηλεκτρονικές εκλογές, προκειμένου να επανέλθουν οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου μέσα στα συμβούλια. Εμείς ωστόσο, θα περιμένουμε, ακόμα και την τελευταία στιγμή, μια δημόσια συγνώμη από όλους εκείνους που μας λοιδόρησαν, μας συκοφάντησαν, μας εξύβρισαν και μας διαπόμπευσαν, για την επιλογή μας να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας.

Όσο για την πατέντα της απεργίας – αποχής, ακόμη περιμένουν οι τιμωρημένοι εκπαιδευτικοί τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ, ενώ είναι επίσης γνωστές οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων και η απειλή για επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στα συνδικαλιστικά όργανα, που θα καλέσουν εκ νέου τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε απεργία αποχή.

Σε αντίθεση με όλες τις κομματικές παρατάξεις η ΚΕΕ ως κίνηση, που ενδιαφέρεται να προστατέψει τους συναδέλφους από μελοντικές αλλαγές σε υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, σας ενημέρωσε για το θέμα της αναγνώρισης πλασματικού χρόνου υπηρεσίας (σπουδών, στρατιωτικής θητείας, παιδιών), για συνταξιοδοτικά θέματα, δικαστικές διεκδικήσεις κ.α. Προστάτεψε το ταμείο της ΕΛΜΕ, ασκώντας ουσιαστικό έλεγχο στη διαχείρηση των δικών σας χρημάτων, με αποτέλεσμα σήμερα το ταμείο να διαθέτει περίπου 25.000 €, με συνδρομή 5 € ανά έτος για την ΕΛΜΕ, ενώ το 2013 παραλάβαμε ταμείο με 300 €, όταν η συνδρομή για την ΕΛΜΕ ήταν 10 € ανά έτος.

Βασικό εργαλείο ελέγχου του ΠΥΣΔΕ και της ΕΛΜΕ αποτέλεσε η δημοσιοποίηση γεγονότων, που διαδραματίζονταν κάθε φορά, διότι η πλειοψηφία μπορεί να παίρνει ούτως ή άλλως οποιαδήποτε νόμιμη ή παράνομη απόφαση. Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί και η άρνηση όλων των κομματικών μελών του προηγούμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για καταγραφή κειμένων της ΚΕΕ στα πρακτικά, άρνηση για παροχή αντιγράφων των πρακτικών, αλλά και η άρνηση των τριών παρατάξεων στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΣΥΝΕΚ-ΑΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΣΕ (ΚΚΕ) του νέου Δ.Σ., να μας χορηγήσουν τα παραστατικά των εξόδων, μαζί με τα αντίστοιχα πρακτικά, όπου καταγράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις (πράξη 6η/6-9-22), αλλά και η άρνησή τους για καταγραφή των συνεδριάσεων του Δ.Σ. με ηλεκτρονικά μέσα, όπως επίσης και η άρνηση για υποβολή ερωτήματος προς την ΟΛΜΕ, σχετικά με την παράνομη απόφασή της, περί μη νομιμοποίησης των εκπροσώπων της ΚΕΕ στο 20ο συνέδριο.

Τέλος, είναι «αξιοθαύμαστη» η αγαστή συνεργασία των κομματικών παρατάξεων τόσο στην ΕΛΜΕ όσο και στην εκτελεστική γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να μοιράσουν τα αξιώματα μεταξύ τους, ψηφίζοντας η μία παράταξη την άλλη, προκειμένου να αποκλείσουν την ΚΕΕ από τα αξιώματα, μολονότι ήταν η πρώτη δύναμη στην ΕΛΜΕ κατά τις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ, τόσο στο ΠΥΣΔΕ, όσο και στην ΕΛΜΕ στηρίζουν μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπολογίζουν οποιοδήποτε κόστος και τολμούν και καταγγέλλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία των συμβουλίων.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ αγωνίστηκαν για τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, όταν πριν από δύο χρόνια κόπηκαν αυθαίρετα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας οργανικά κενά ,που αφορούσαν μόνιμους διορισμούς, αλλά και για τους συναδέλφους της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ θα είναι πάντα αρωγοί στα δίκαια αιτήματα κάθε συναδέλφου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αν θέλετε να λαμβάνετε με αξιοπρέπεια όλα όσα δικαιούστε.

Αν θέλετε διαφάνεια, δικαιοσύνη και αντικειμενική ενημέρωση.

Αν θέλετε συνδικαλιστές που τολμούν και σας λένε την αλήθεια.

Αν θέλετε πραγματικά ελεύθερους εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Στις 5 Νοεμβρίου αφιερώστε πέντε λεπτά για να τιμήσετε όλους αυτούς που σας στηρίζουν επί δέκα χρόνια, με αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια.

 

                        Βαρδακώστας Γεώργιος                   Μπουλούμης Δημήτρης