ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕ 28-07-20

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΕ

 

Συναδέλφισσες-φοι

 

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας, καθώς επίσης και στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, Μπουλούμης Δημήτρης και Βαρδακώστας Γιώργος σας ενημερώνουν για τα εξής θέματα:

 

Θέμα 1ο: Αιτήσεις για προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τη Δ.Δ.Ε Πιερίας, σας ενημερώνουμε ότι εκτός απροόπτου οι διαδικασίες για προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών και αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

  Προς αποφυγή όμως δυσάρεστων εκπλήξεων καλό είναι να παρακολουθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα  τις ανακοινώσεις της υπηρεσίας στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης.

 

Θέμα 2ο: Λυκειακές επιτροπές.

Προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και προς αποφυγή παρεξηγήσεων σας αναφέρουμε ότι ο ορισμός των Λυκειακών επιτροπών για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στις αρμοδιότητες του Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ το ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί δεν εμπλέκονται με κανένα τρόπο στις διαδικασίες αυτές.

Ακόμη σας υπενθυμίζουμε ότι ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δ. από το 2013 έως σήμερα, όχι μόνο δεν έχει υπηρετήσει ούτε μία φορά ως μέλος Λυκειακής επιτροπής, αλλά επιπλέον συμμετέχει και στη διαδικασία των εξετάσεων ως απλός επιτηρητής, όπως συμμετέχει και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δ. υπέβαλε αίτηση ( αρ. πρωτ. 7349/18-06-20) προς το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, προκειμένου να του χορηγηθεί η απόφαση με την οποία ορίστηκαν τα μέλη των Λυκειακών επιτροπών, που δε γνώριζε, καθώς επίσης και τα μέλη της επιτροπής εξετάσεων της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έλαβε καμία απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα.

 

Θέμα 3ο: Περικοπή οργανικών κενών ειδικής αγωγής – αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ78 και αίτημα της ΚΕΕ για έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ.

  Στις αρχές του Ιούνη ζητήθηκε από τα ΠΥΣΔΕ να αποστείλουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης τα οργανικά κενά της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο θα προέβαινε  σε διορισμούς μονίμων εκπ/κών. Τα κατά τόπους συμβούλια και Δ/νσεις εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία έπραξαν αναλόγως. Κατόπιν καταγγελιών από εκπ/κούς ειδικής αγωγής πληροφορούμαστε ότι ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας μείωσε κατά 56 τα κενά που δόθηκαν στην Περιφέρειά του, εκ των οποίων τα 9 αφορούν τη Διεύθυνσή μας.

Προσπαθώντας να διερευνήσουμε ως αιρετοί της ΚΕΕ το παραπάνω γεγονός και να μάθουμε τον λόγο των περικοπών των κενών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη στιγμή μάλιστα που σε πολλές Περιφέρειες έγιναν αυξήσεις κενών, βρεθήκαμε μπροστά σε αδιέξοδο.

Έτσι λοιπόν στις 09-07-20 οι δύο εκπρόσωποι της ΚΕΕ αποστείλαμε με email αίτημα προς τον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, με το οποίο ζητούσαμε να γίνει έκτακτο Δ.Σ, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις για τη διερεύνηση ενός τόσο σημαντικού θέματος, που θα είχε ως συνέπεια να εγκλωβίσει πολλούς συναδέλφους ειδικής αγωγής σε απομακρυσμένες περιοχές, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν οργανικά κενά στην περιοχή μας.

 

 

 

 

Επιπλέον ένα μέλος της ΑΑΚ και το ένα μέλος της ΑΣΕ απάντησαν με email  ότι συμφωνούν με την πρότασή μας. Ακόμη μέσω email υποβλήθηκε στον πρόεδρο ερώτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ78, που αφορούσε στις ενέργειες και δράσεις της Ε.Λ.Μ.Ε σχετικά με τις μειώσεις των ωρών διδασκαλίας της ειδικότητάς τους στα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Μολονότι αγαπητοί συνάδελφοι στο άρθρο 14 παράγραφος 1 προβλέπεται έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. όταν το ζητήσουν  τρία (3) τουλάχιστον μέλη του συμβουλίου και μολονότι τέσσερα μέλη του συμβουλίου υπέβαλλαν το παραπάνω αίτημα,  εδώ και τρείς εβδομάδες δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ ή άλλο μέλος της ΔΑΚΕ.

Συνεπώς οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και οι αιρετοί τους στο ΠΥΣΔΕ ή κάνουν άλλη μία φορά αγώνα εκ των έσω καλύπτοντας τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες ή θεωρούν ελάσσονος σημασίας  το διορισμό ενός συναδέλφου μακριά από τον τόπο συμφερόντων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Προφανώς το συνδικάτο μπορεί να παίρνει θέση και αποφάσεις για προβλήματα που αφορούν άλλους κλάδους, όπως άλλωστε προβλέπεται και  από το καταστατικό, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει να δίνει άμεση προτεραιότητα στα συμφέροντα και τα προβλήματα των συναδέλφων που εκπροσωπεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ θα περιμένουμε μία ιδιωτική ή δημόσια απάντηση από τον πρόεδρό μας για τη συγκεκριμένη στάση του και ίσως με την ευκαιρία αυτή μας αποκαλύψει έστω και με καθυστέρηση ενός έτους το ξενοδοχείο, που διανυκτέρευσαν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ κατά το συνέδριο της ΟΛΜΕ το 2019, καθώς επίσης και το λόγο για τον οποίο δεν υλοποιήθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε, σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιούνταν συνάντηση με το Δ/ντή Β΄/θμιας Εκπ/σης, σχετικά με την απαγόρευση ανάρτησης των ενημερωτικών δελτίων των αιρετών στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.

 

 

« Καλή συνέχεια των διακοπών σε όλους τους συναδέλφους και να ήσαστε σίγουροι ότι κάποιοι εκπρόσωποί σας θα επανέλθουν το Φθινόπωρο στο αγωνιστικό τους μετερίζι, αφού όμως κάποιοι συνάδελφοι θα έχουν καταδικαστεί να πληρώνουν για πολλά χρόνια τον κομματικό συνδικαλισμό και την υποκρισία κάποιων συνδικαλιστών».

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469