ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 12-07-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

Κανονική συνεδρίαση της 12-07-21  (Πράξη 20η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 12-07-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αιτήσεις  εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02.50 και ΠΕ80.50 για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού και διδακτορικού τους τίτλου αντίστοιχα.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 2ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ80 και ΤΕ01.19, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με αίτηση, που απέστειλε ο σύλλογος αναπληρωτών εκπ/κών ειδικής αγωγής, προς τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, με την οποία ζητούσε να του κοινοποιηθούν αναλυτικά τα λειτουργικά κενά της ειδικής αγωγής στο νομό Πιερίας.

 Προφανώς η απάντηση που θα δοθεί, ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα της Δ/ντριας Β΄/θμιας Εκπ/σης και όχι του συμβουλίου.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ( Πράξη 1η )

 

Θέμα 1ο: Τοποθέτηση σε κενούμενη θέση Δ/ντή στο  ΓΕΛ Κολινδρού.

Ομόφωνα προτάθηκε από το συμβούλιο ο κ. Πιπινάς Γεώργιος, ο οποίος ήταν ο επόμενος υποψήφιος Δ/ντής για το ΓΕΛ Κολινδρού, μετά την υποβολή δήλωσης του κ. Λιόλιου Βασίλειου, σύμφωνα με την οποία δεν αποδέχονταν τη θέση του Δ/ντή, μολονότι ήταν ο πρώτος υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.

O απερχόμενος Δ/ντής παραιτήθηκε από τη θέση του για προσωπικούς λόγους.

 Κατά τη συζήτηση του παραπάνω θέματος υπηρεσιακό μέλος του συμβουλίου, που συμμετείχε για πρώτη φορά, υπέβαλε το εύλογο ερώτημα για το αν η υπηρεσία θα έπρεπε να χορηγεί στα μέλη του συμβουλίου τα απαραίτητα έγγραφα, πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου. Επιπλέον άλλο υπηρεσιακό μέλος του συμβουλίου συμμετείχε στη συνεδρίαση χωρίς εικόνα και ήχο, λόγω τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με αυτά που έγραψε στο chat.

 Ο αιρετός της ΚΕΕ συμφώνησε βέβαια με την πρόταση του συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, αφού είχε φροντίσει κατά το παρελθόν να λάβει από την υπηρεσία τον πίνακα με τα μόρια και τις προτιμήσεις των υποψήφιων Δ/ντών, αλλά ανέφερε άλλη μία φορά στη Δ/ντρια Εκπ/σης, την ανάγκη για επιστροφή στις δια ζώσης συνεδριάσεις, αναφέροντας μάλιστα και το επιχείρημα, ότι ακόμη και οι συνεδριάσεις του Α΄/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο δια ζώσης.

Βέβαια κάποια μέλη του συμβουλίου δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στα στοιχεία, που αναφέρει η υπηρεσία κατά τη διάρκεια των τηλεσυνεδριάσεων, ενώ ο αιρετός της ΚΕΕ ανέφερε ότι ο ρόλος του αιρετού είναι να ελέγχει την υπηρεσία, ώστε να διασφαλίζει τα συμφέροντα των συναδέλφων και ότι δεν εμπιστεύεται την υπηρεσία από τη στιγμή, που αρνείται να χορηγήσει στους αιρετούς τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο των αποφάσεων.

 Ο αιρετός της ΔΑΚΕ απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση, οπότε τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ήταν υπηρεσιακά όχι μόνο κατά την ουσία, όπως συνέβαινε σε προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά και κατά τους τύπους.

Τέλος οι αιρετοί της ΚΕΕ, ευχόμαστε στον συνάδελφο κ. Πιπινά Γεώργιο καλή θητεία στα νέα του απαιτητικά καθήκοντα και να λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.  

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Ο αιρετός της ΚΕΕ σε ερώτηση που απεύθυνε προς τη Δ/ντρια Εκπ/σης, για το αν υπάρχει από τη μεριά της υπηρεσίας, κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις υπόλοιπες διαδικασίες, που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι (λειτουργικά κενά, προσωρινές τοποθετήσεις, αποσπάσεις κ.α ), έλαβε αρνητική απάντηση.

Επομένως σας ευχόμαστε συνάδελφοι καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές, δίνοντας όμως την απαραίτητη προσοχή στις ανακοινώσεις της υπηρεσίας και τις δικές μας, προκειμένου να μην αιφνιδιαστείτε από τις εξελίξεις.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469