ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤOY ΑΙΡΕΤOY ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΞΗ 44η/16-11-2021

ΘΕΜΑ 1ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας και μισθολογική κατάταξη τεσσάρων (4) αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Εγκρίθηκε η αναγνώριση της προϋπηρεσίας των τεσσάρων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, βάσει της εισήγησης του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας, καθώς και η μισθολογική κατάταξη αυτών. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

ΘΕΜΑ 2ο: Αναγνώριση συνάφειας ενός διδακτορικού και δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Εγκρίθηκε η συνάφεια ενός (1) διδακτορικού τίτλου και δύο (2) μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

ΘΕΜΑ 3ο: Εξέταση αιτημάτων εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

  • Αίτημα δύο εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ08 για ανάκληση ή τροποποίηση διάθεσης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου στο Γ/σιο Κορινού. Τα αιτήματα έγιναν δεκτά μερικώς και διατέθηκε για περισσότερε ώρες ο ένας ενώ τροποποιήθηκε η διάθεση της άλλης συναδέλφου.
  • Αίτημα νεοπροσληφθήσας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ04.01 για τροποποίηση διάθεσης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα κάλυψης του κενού που θα άφηνε.
  • Αίτημα των διευθυντών του 1ου και 2ου ΓΕΛ Κατερίνης για ανάκληση διάθεσης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ86 διότι τοποθετήθηκαν εκ παραδρομής, αφού δεν υπήρχαν λειτουργικά κενά.

Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση για το σύνολο των αιτημάτων.

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση τοποθέτησης και τροποποίηση διάθεσης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου.

Μετά την εξέταση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, καθώς και μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας, το συμβούλιο προέβη σε τροποποίηση των διαθέσεων για συμπλήρωση του ωραρίου τους στα εναπομείναντα κενά. Οι τροποποιήσεις ανακοινώθηκαν από την υπηρεσία. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση πλην των μετακινήσεων που έγιναν από την υπηρεσία λόγω ανάκλησης συμπλήρωσης με Β΄ ανάθεση σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ06 στις σχολικές τους μονάδες χωρίς να ερωτηθούν. Μετά την τελευταία φάση πρόσληψης αναπληρωτών και επειδή το υπουργείο δεν κάλυψε τις ανάγκες μας σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ06, η υπηρεσία προέβη σε τροποποίηση της συμπλήρωσης ωραρίου αυτών ενώ κάλυπταν το ωράριό τους με Β’ ανάθεση, με εκπαιδευτικούς που είχαν υπόλοιπο ωραρίου, για να αναλάβουν ώρες Α’ ανάθεσης σε άλλες σχολικές μονάδες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα είμαι στη διάθεσή σας. 

Τόκας Στέργιος
Τακτικό αιρετό μέλος
Email: tokasast@gmail.com
Τηλ.: 6976616716