ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 07-04-22  (Πράξη 11η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 07-04-2022 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αίτηση δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86 και ΠΕ87.02, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 2ο: Ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με έγγραφο, που απέστειλλαν εκπαιδευτικοί, απόφοιτοι της σχολής ΜΙΘΕ, ΠΕ33 και αφορούσε στον υπολογισμό των οργανικών κενών για την ειδικότητά τους.

 

 Θέμα 3ο: Τροποποίηση προσωρινής τοποθέτησης εκπ/κού.

Αποφασίστηκε ομόφωνα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 4ο: Τροποποιήσεις στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 5ο: Αίτηση – ένσταση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, που αφορούσε στην προσωρινή της τοποθέτηση.

Το αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 6ο: Οργανικά κενά – πλεονάσματα σχολικών μονάδων γενικής αγωγής.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ και ο σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψήφισε τον πίνακα των οργανικών πλεονασμάτων, διότι αυτά είναι πλασματικά και περισσότερα από τα πραγματικά για τους εξής λόγους:

 

  • Δεν υπολογίστηκαν οι ώρες των ολιγομελών τμημάτων στα μαθήματα προσανατολισμού, γενικής παιδείας, αλλά και των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑ.Λ στις ειδικότητες, μολονότι κάθε χρόνο εγκρίνονται.
  • Πολλά οργανικά κενά έχουν χαθεί στο παρελθόν από την αύξηση του ωραρίου των εκπ/κών κατά δύο ώρες, από κατάργηση των μειώσεων των ωραρίων των υπεύθυνων εργαστηρίων και κατάργηση μαθημάτων.
  • Επίσης πολλές ώρες έχουν χαθεί από την κατάργηση των ειδικοτήτων στη Β΄ τάξη των ΕΠΑ.Λ.

 

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο δοτός αιρετός της ΔΑΚΕ, ψήφισε ότι δεν πρέπει να γίνουν δεκτά τα ολιγομελή τμήματα στα ΓΕΛ Κολινδρού, Κορινού, Κάτω Μηλιάς, Αιγινίου, Λεπτοκαρυάς και Λιτοχώρου, ώστε να ονομαστεί ο ίδιος υπεράριθμος στο ΓΕΛ Κολινδρού και να προηγηθεί στις οργανικές τοποθετήσεις, έναντι όλων των συναδέλφων της ειδικότητας ΠΕ04.

Θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε κοινός νους, ακόμη και αυτός που δεν ανήκει στον εκπαιδευτικό κλάδο, μπορεί να αντιληφθεί τις συνέπειες της μη λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού, στις προαναφερθείσες σχολικές μονάδες. Ουσιαστικά όλη η τάξη θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη σχολική μονάδα και μοιραία οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, τα επόμενα σχολικά έτη.

 

Σε κάθε περίπτωση οι αιρετοί της ΚΕΕ «οφείλουμε» να ευχηθούμε στον κ.Τόκα καλή τοποθέτηση, ώστε να απαλλαγούμε στο μέλλον από παρόμοιες ενημερώσεις και όσο για το αν η συμπεριφορά της ΔΑΚΕ οδηγήσει στο κλείσιμο κάποιων σχολικών μονάδων, θα βρούνε πάλι τρόπο οι επαγγελματίες του χώρου, να εξαπατήσουν τους συναδέλφους και να τους πείσουν ότι, αυτό έγινε για το «καλό» του κλάδου και της τοπικής κοινωνίας.

 

Θέμα 7ο: Οργανικά κενά – πλεονάσματα σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και τμημάτων ένταξης.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψήφισε τον πίνακα των οργανικών πλεονασμάτων, διότι αυτά είναι πλασματικά και περισσότερα από τα πραγματικά, αφού πολλά οργανικά κενά έχουν χαθεί στο παρελθόν από την αύξηση του ωραρίου των εκπ/κών κατά δύο ώρες, από κατάργηση των μειώσεων των ωραρίων των υπεύθυνων  εργαστηρίων και κατάργηση μαθημάτων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Όσοι συνάδελφοι παρατηρήσουν στο συγκεντρωτικό πίνακα κενών -πλεονασμάτων, που θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης, πλεόνασμα στη σχολική τους μονάδα, στην ειδικότητά τους, θα πρέπει να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι, να χαρακτηριστούν οργανικά υπεράριθμοι, έως την Τρίτη 12-04-22 και ώρα 11:59μ.μ.
  • Εφιστούμε την προσοχή σας στις ανακοινώσεις της υπηρεσίας, που αφορούν στις διαδικασίες για τις οργανικές τοποθετήσεις καθώς επίσης και στην τήρηση των προβλεπομένων προθεσμιών.

Επίσης αγαπητοί συνάδελφοι εφιστούμε γενικά την προσοχή σας, διότι                      έχουμε πληροφορηθεί από ανεπίσημες, αλλά αξιόπιστες πηγές ότι, με εντολή της Δ/ντριας Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας διενεργούνται αρκετές ΕΔΕ, που σχετίζονται με συμπεριφορές και ενέργειες εκπ/κών και Διευθυντών σχολικών μονάδων.

 

Τέλος παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, σχετικά με τις τρέχουσες διαδικασίες και εξελίξεις.

                                                        

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469