ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 30 & 31-08-22

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

Κανονική συνεδρίαση της 30-08-22 (Πράξη 27η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 30-08-2022 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αιτήσεις πέντε εκπ/κών, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 2ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ79.01, που αφορούσε στην αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού του ως ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών (integrated master).

Τo αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Θέμα 3ο: Αιτήματα έντεκα εκπαιδευτικών που αφορούσαν στην τροποποίηση της προσωρινής τους τοποθέτησης ή απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα.

Τα αιτήματα των εννέα συναδέλφων έγιναν ομόφωνα δεκτά, το αίτημα μιας εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ87.02 δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθεί προς το παρόν, λόγω έλλειψης κενού, ενώ άλλο ένα αίτημα μιας εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ88.01.50 δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθεί προς το παρόν, λόγω έλλειψης πλεονασμάτων στην ειδική αγωγή και λόγω ασάφειας που υπάρχει στη σχετική νομοθεσία.

Για την τελευταία περίπτωση, κατόπιν πρότασης του αιρετού της ΚΕΕ, θα υποβληθεί σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο από την Υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τις αποσπάσεις από την ειδική στην γενική αγωγή.

Θέμα 4ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων και αποσπάσεις εκπ/κών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Θέμα 5ο: Δήλωση των λειτουργικών κενών της γενικής εκπαίδευσης, προκειμένου να προβεί το Υπουργείο στις τοποθετήσεις αναπληρωτών για την κάλυψή τους, αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί καταθέσουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων.

Το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών κενών αποφασίστηκε ομόφωνα, ενώ στις περιπτώσεις που αφορούσαν τοποθετήσεις αναπληρωτών σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες, μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ, διότι τέτοιες τοποθετήσεις δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις των συναδέλφων, αλλά και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Κανονική συνεδρίαση της 31-08-22 (Πράξη 28η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 31-08-2022 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.01.50, που αφορούσε στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως η συναδέλφισσα θα πρέπει να υποβάλλει δήλωση προτίμησης σχολείων για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου, όταν ανακοινωθούν τα κενά των σχολικών μονάδων και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας σχετική πρόσκληση προς τους συναδέλφους.

Θέμα 2ο: Δήλωση των λειτουργικών κενών της ειδικής αγωγής, προκειμένου να προβεί το Υπουργείο στις τοποθετήσεις αναπληρωτών για την κάλυψή τους, αφού πρώτα οι ενδιαφερόμενοι εκπ/κοί καταθέσουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα λειτουργικά κενά, τα οποία θα δηλωθούν για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών ειδικής αγωγής.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469

 

Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου, πραγματοποιείται μέσω λίστας του σχολικού δικτύου και όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να λαμβάνει τα σχετικά email, θα πρέπει να απευθυνθεί στο διαχειριστή του σχολικού δικτύου.”