ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ    

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

Κανονική συνεδρίαση της 20-09-23 (Πράξη 27η)

 

Διάρκεια συνεδρίασης: 8 ώρες και επιπλέον 2 ώρες προεργασία από τον αιρετό της ΚΕΕ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 20-09-2023 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας 11  αναπληρωτών εκπ/κών, για μισθολογική εξέλιξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία όλων των συναδέλφων, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 2ο: Αίτηση ενός εκπ/κού, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού του τίτλου και ενός άλλου, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού και διδακτορικού του τίτλου.

Τα αιτήματα έγιναν ομόφωνα δεκτά.

 

Θέμα 3ο: Αιτήσεις 3 εκπ/κών, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Τα αιτήματα και των τριών συναδέλφων έγιναν ομόφωνα δεκτά.

 

Θέμα 4ο: Αιτήματα απόσπασης εκπαιδευτικών, που έχουν απαλλαγή από το διδακτικό τους έργο, ώστε να παρέχουν διοικητικό έργο σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή της οργανικής τους θέσης.

Τα παραπάνω αιτήματα ικανοποιήθηκαν ομόφωνα και οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.

 

Θέμα 5ο: Αίτημα του Ε.Κ Κατερίνης, που αφορούσε στη διάθεση 2  εκπ/κών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ, 37 εκπ/κών του 1ου ΕΠΑ.Λ και 46 εκπ/κών του 2ου ΕΠΑ.Λ, στο συγκεκριμένο Ε.Κ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

 

 Θέμα 6ο: Αίτημα του Π.ΕΠΑ.Λ Κατερίνης, που αφορούσε στη διάθεση 71  εκπ/κών του 1ου ΕΠΑ.Λ  στο συγκεκριμένο Π.ΕΠΑ.Λ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 7ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών και παράλληλη εξέταση αιτημάτων, που αφορούσαν στην τροποποίηση της προσωρινής τους τοποθέτησης, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, ή συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων στις ειδικότητες ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05 και ΠΕ06 και όπου υπήρχε δυνατότητα ικανοποιήθηκαν αιτήματα, που αφορούσαν στις παραπάνω ειδικότητες.  

Η πλειοψηφία των αποφάσεων πάρθηκε ομόφωνα, με εξαίρεση τις αποφάσεις που αφορούσαν τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων σε περισσότερα από τρία σχολεία, όπου μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψηφίζει τη συμπλήρωση του ωραρίου σε περισσότερα από τρία σχολεία, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά και των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, τόσο κατά τη λειτουργία τους, όσο και κατά την εξαγωγή του ωρολογίου προγράμματος.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Την Παρασκευή 22-09-23 θα συνεδριάσει το συμβούλιο, για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων, των εναπομεινάντων ειδικοτήτων.
  • Αν κάποιος συνάδελφος διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος στις αποφάσεις, που θα αναρτηθούν σήμερα στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας, σχετικά με τα συμπληρώματα-αποσπάσεις-τοποθετήσεις, ή έχει οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469

 

 

“Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου, πραγματοποιείται μέσω λίστας του σχολικού δικτύου και όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να λαμβάνει   τα σχετικά email, θα πρέπει να απευθυνθεί στο διαχειριστή του σχολικού δικτύου.”