ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΞΗ 13η/05-03-2020

 

ΘΕΜΑ 1ο: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε αναπληρωτή και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Χορηγήθηκαν οι άδειες για το σύνολο ( 3 ) των εκπαιδευτικών που τις αιτήθηκαν. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 2ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σε αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς.

Εγκρίθηκε η αναγνώριση της συνάφειας για το σύνολο ( 2 ) των εκπαιδευτικών που την αιτήθηκαν. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 3ο: Μονιμοποίηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ91.01.

Το συμβούλιο ενέκρινε τη μονιμοποίηση της συναδέλφου εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις, μετά από σχετική εισήγηση του αρμοδίου τμήματος . Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 4ο: Τοποθετήσεις, τροποποιήσεις τοποθέτησης και διάθεση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών .

Μετά τη νέα φάση πρόσληψης αναπληρωτών και απουσίας εκπαιδευτικών λόγω μακροχρόνιας αναρρωτικής άδειας το συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση αυτών και τροποποίηση τοποθέτησης, όπως ανακοινώθηκαν από την υπηρεσία. Όσον αφορά την κάλυψη του ΓΕΛ Κολινδρού για την «κατ’ οίκον» διδασκαλία με εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02, δεν υπήρξε εκπαιδευτικός που επιθυμούσε να διατεθεί για να συμπληρώσει το υποχρεωτικό του ωράριο. Οπότε διατέθηκε εκπαιδευτικός χωρίς αίτησή του.

Μετά από σχετικό αίτημα του αιρετού της παράταξής μας η εκπαιδευτικός που υπηρετεί σε δύο σχολικές μονάδες της Κατερίνης και διατέθηκε και στο ΓΕΛ Κολινδρού αποφασίστηκε να υλοποιήσει την «κατ’ οίκον» διδασκαλία με τηλεκπαίδευση (εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου), λόγω αδυναμίας μετακίνησης σε δύο σχολικές μονάδες την ίδια μέρα (Κατερίνη – Κολινδρός), όπως προβλέπεται και στο άρθρο 26 της με αριθμό 10645/ΓΔ4/2018 ΦΕΚ 120/Β/23-1-2018 υπουργικής απόφασης. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

 

 

 

 

 

Τόκας Στέργιος

Τακτικό αιρετό μέλος

Email: tokasast@gmail.com

Τηλ.: 6976616716

Θεόδωρος Σιαμάγκας

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος

Email: siamagkas@gmail.com

Τηλ.: 6981677992

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]