ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 4-5-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ         

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                          

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 04-05-20  (Πράξη 15η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 04-05-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο:  Οργανικά κενά πλεονάσματα ανά σχολική μονάδα.

Αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΔΑΚΕ και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Ο αιρετός της ΔΑΚΕ καταψήφισε την παραπάνω απόφαση, διότι δεν έγινε δεκτή η πρότασή του, σύμφωνα με την οποία πρότεινε στο συμβούλιο να ληφθούν υπόψη οι φετινές αιτήσεις παραίτησης των 39 συναδέλφων, μολονότι επισημαίνεται στην εγκύκλιο της Υφυπουργού κ. Ζαχαράκη με αρ. πρωτ. 23907/Ε2/18-02-20 ότι «Στους οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικούς δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που θα αποχωρήσουν αυτοδίκαια από την υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2020 (άρθρο 4 Π.Δ. 50/1996)».

Επομένως δε γίνεται καμία αναφορά για τους εκπ/κούς που κατέθεσαν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία μέχρι τις 10 Απριλίου, διότι δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν από αυτήν έως 31 Αυγούστου του 2020 και λογικό είναι να μη ληφθούν υπόψη για τη φετινή σχολική χρονιά, διότι μπορεί να αδικηθούν κάποιοι συνάδελφοι, είτε χάνοντας το προνόμιο της υπεραριθμίας, είτε καταλαμβάνοντας ανύπαρκτο οργανικό κενό.

Προφανώς κάποιοι αναπολούν τις παλιές «ωραίες εποχές» που δίνονταν ανύπαρκτα οργανικά κενά με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα κάποιοι συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται λόγω αυτών των αυθαιρεσιών.

 

Θέμα 2ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Μέχρι την Πέμπτη 07-05-20 και ώρα 12μ. θα πρέπει να δηλώσουν οι εκπ/κοί αν επιθυμούν ή όχι να χαρακτηριστούν υπεράριθμοι, ενώ τη Δευτέρα 11-05-20 θα συνεδριάσει το συμβούλιο για τον χαρακτηρισμό (ονομασία) των υπεράριθμων συναδέλφων.
  • Εφιστούμε την προσοχή στην τήρηση των προθεσμιών και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τις διαδικασίες, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και παρανοήσεις που οφείλονται σε άγνοια της σχετικής νομοθεσίας.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469