ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 04-08-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 04-08-20  (Πράξη 23η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 04-08-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού της.

Τo αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό.

Επίσης παρέμειναν σε εκκρεμότητα άλλες τέσσερεις αιτήσεις, διότι δε έγινε ακόμη ο έλεγχος της γνησιότητας των τίτλων τους από την υπηρεσία.

 

Θέμα 2ο: Αίτηση δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86, ενός εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 και ενός ειδικότητας ΠΕ87.03, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

      ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Συναδέλφισσες-φοι στις 31-08-20 στάλθηκε στις Δ/νσεις εγκύκλιος του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία απαιτείται από αυτές να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες προσωρινών τοποθετήσεων, αποσπάσεων καθώς επίσης και των συμπληρώσεων του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών μέχρι τις 14-08-20.

Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτό, εκτός και αν η υπηρεσία επιλέξει να μην εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το Π.Δ 50/96 και Π.Δ 100/97, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη και αδικίες εις βάρος πολλών συναδέλφων.

Για τους παραπάνω λόγους στις 03-08-20 οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας ζήτησαν να γίνει έκτακτο συμβούλιο, ώστε να            αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης της ΕΛΜΕ σχετικά με την παραπάνω απαράδεκτη εγκύκλιο και επιπλέον να προτείνει τη στάση, που θα πρέπει να τηρήσουν στις συνεδριάσεις οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας κατά τη διάρκεια των διαδικασιών των προσωρινών τοποθετήσεων.

Σημειωτέον ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, που έγινε σχετική συζήτηση, ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε από την υπηρεσία να εφαρμόσει το Π.Δ 50/96 και Π.Δ 100/97, όπου αναφέρεται ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες κρίνονται κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι αρχές Αυγούστου, όπως επιθυμεί το Υπουργείο, εν μέσω διακοπών των συναδέλφων και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί προαπαιτούμενες διαδικασίες, όπως Β΄ φάση αποσπάσεων, έγκριση ολιγομελών τμημάτων, ολοκλήρωση μετεγγραφών, οριστικοποίηση τμημάτων κ.α.

Αύριο θα αποφασίσει η υπηρεσία για τον τρόπο που θα χειριστεί το παραπάνω θέμα, οπότε ανάλογα θα αποφασίσουν και οι αιρετοί της ΚΕΕ για τη στάση που θα κρατήσουν στο συμβούλιο και για το αν θα συμμετέχουν στις παραπάνω διαδικασίες.

 Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να     παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

  • Η υπηρεσία θα βγάλει ανακοίνωση με την οποία θα καλεί τους εκπ/κούς, που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να αποσπαστούν στην ειδική αγωγή, να υποβάλλουν σχετική αίτηση, η οποία βέβαια θα εξεταστεί εφόσον παραμείνουν κενά στην ειδική αγωγή, μετά τις τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων εκπ/κών ειδικής αγωγής.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469