ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η αποστολή εγκυκλίου από το ΥΠΑΙΘ για ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών και των υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι τις 14-08-2020 για το νέο σχολικό έτος, βρίσκει τους αιρετούς της ΔΑΚΕ κατηγορηματικά αντίθετους. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης χωρίς να καταστρατηγήσουμε την κείμενη νομοθεσία.

Αφενός τα στοιχεία των σχολικών μονάδων την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ζητήθηκαν δεν μπορεί να είναι αξιόπιστα, αφού δεν είναι οριστικοποιημένα τα τμήματα – ολιγομελή, προσανατολισμού – και οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται απαλλαγής διδακτικού ωραρίου για λόγους υγείας δεν έχουν περάσει από την υγειονομική επιτροπή για να απαλλαγούν. Αφετέρου, οι προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν για να γίνουν οι λειτουργικές υπεραριθμίες και στη συνέχεια οι προσωρινές τοποθετήσεις όσων βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή είναι από απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ ή αιτούνται απόσπασης είναι ανελαστικές και δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Για τους παραπάνω λόγους οι αιρετοί της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας στις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι καταλυτική έτσι ώστε να προστατευθούν οι συνάδελφοι από τα όποια λάθη ή αστοχίες της υπηρεσίας. Συναποφασίζοντας, με την θετική ή την αρνητική μας ψήφο στις εισηγήσεις της υπηρεσίας και προστατεύοντας τα δίκαια των συναδέλφων με την ενεργή συμμετοχή μας στα συμβούλια. Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να είμαστε παρόντες, όχι για να νομιμοποιήσουμε πράξεις, λάθη ή παραλείψεις της διοίκησης αλλά να προστατεύουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων και τη νομιμότητα. Η αποχή από τη διαδικασία τοποθετήσεων, λόγω της συγκεκριμένης οδηγίας του ΥΠΑΙΘ, θα διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την υπηρεσία αφού οι αιρετοί δεν θα είναι παρόντες για να αποτρέψουν τις όποιες αρνητικές εξελίξεις ή αυθαιρεσίες, με τις όποιες δυνατότητες έχουν.

Πρόσφατο παράδειγμα η εξαίρεση των αιρετών από το συμβούλιο επιλογής των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, καθώς και η εξαίρεση από όλα τα συμβούλια επιλογής στελεχών, όπως φημολογείται. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει το ΥΠΑΙΘ, παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, και να μας μετατρέψει από συμμέτοχους στις αποφάσεις απλούς παρατηρητές μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να σταθούμε και στη στάση των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Με την πρόταση αποχής των αιρετών από τα συμβούλια μετατρέπονται σε πολιτικές παρατάξεις που ασκούν στείρα αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών ΔΕ,  ήταν πάντοτε , ενεργή και όχι παρατηρητής, πάντα δίπλα στους συναδέλφους  και δεν θα τους ακολουθήσει σ’ αυτό το συνδικαλιστικό ολίσθημα.

Για αυτό δεν πρόκειται να μετατρέψουμε την ψήφο μας σε απουσία – συναίνεση και  να διευκολύνουμε το έργο των Διευθυντών Εκπαίδευσης, υλοποιώντας την οδηγία του ΥΠΑΙΘ για συνοπτικές διαδικασίες τοποθετήσεων. Θα είμαστε παρόντες για να μπορούμε να ελέγξουμε τις όποιες αποφάσεις.

 

Εκ του ΔΣ της ΔΑΚΕ ΔΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Σιαμάγκας

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέργιος Τόκας

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [162.00 B]