ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΞΗ 28η/03 & 04-09-2020

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος μίας μακράς διαδρομής που ξεκίνησε στις 06-08-2020 με την 24η Πράξη του ΠΥΣΔΕ, καθορισμού λειτουργικών κενών πλεονασμάτων για τις προσωρινές τοποθετήσεις του σχολικού έτους που ξεκίνησε, μετά την εγκύκλιο του υπουργείου για ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών μέχρι τις 14 -05-2020. Ως υπεύθυνη παράταξη επιλέξαμε να παραμείνουμε στις συνεδριάσεις του συμβουλίου για να μπορούμε να προστατέψουμε όλους τους συναδέλφους από λανθασμένες ενέργειες ή παραλείψεις της υπηρεσίας και να μην απέχουμε από αυτές. Καταψηφίσαμε τον πίνακα λειτουργικών κενών πλεονασμάτων τότε και σας παραθέτουμε τους λόγους καταψήφισης, όπως καταγράφηκαν και στο συμβούλιο:

  • « Δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων, οπότε ο υπολογισμός είναι ανακριβής,
  • Δεν έχουμε τις απαλλαγές των αδυνατούντων να προσφέρουν διδακτικό έργο αφού δεν υπάρχουν εγκρίσεις από την υγειονομική επιτροπή
  • τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διατεθούν στην ειδική αγωγή και έχουν τα προσόντα,
  • τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στο σύνολο των σχολικών μονάδων, μιας και τη συγκεκριμένη περίοδο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές και δεν έχει οριστικοποιηθεί η επιλογή των προσανατολισμών, αλλά και των τμημάτων γενικής παιδείας ακόμη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο καθορισμός κενών πλεονασμάτων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι παντελώς άκαιρος και ανακριβής και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αλλά και στις σχολικές μονάδες.»

Σ’ αυτό το πνεύμα πορευθήκαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε. Να σας αναφέρουμε ότι σ’ αυτή τη μακρά διαδικασία προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων καταθέτοντας προτάσεις που διασφάλιζαν την διαφάνεια. Προτείναμε στην υπηρεσία να ανακοινώνονται πρώτα τα κενά και να γίνονται μετά αιτήσεις από τους συναδέλφους μόνο για αυτά. Κάθε φορά που θα προέκυπταν νέα κενά για οποιοδήποτε λόγο να γίνονταν νέες αιτήσεις από τους συναδέλφους που δεν είχαν τοποθετηθεί και να διεκδικούσαν τοποθέτηση σε κενά που γνωρίζουν και όχι σε «αόρατα» κενά που θα προέκυπταν, μέχρι την ημέρα των τοποθετήσεων. Θέση καθαρή, υπέρ των συναδέλφων που προηγούνται στους πίνακες τοποθετήσεων και όχι ημετέρων. Δε βρήκαμε καμία ανταπόκριση από τους άλλους αιρετούς της ΚΕΕ.

Αντιπροτείναμε ακόμη και να πάμε σε προσωρινές τοποθετήσεις σε όποια κενά εμφανίζονταν και να κάναμε οριστικές τοποθετήσεις στο τέλος του μήνα, όπου όλοι οι συνάδελφοι θα είχαν όλα τα κενά μπροστά τους και θα έκαναν δήλωση τοποθέτησης ή απόσπασης με κανόνες πλήρους διαφάνειας και όχι εξυπηρέτησης ημετέρων. Αντί αυτού διαβάζουμε καθημερινά ύβρεις και υποτιμητικά σχόλια στις ανακοινώσεις τους είτε ως αιρετοί είτε ως παράταξη ΚΕΕ. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σ’ αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.

Στη συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης προτείναμε και έγινε αποδεκτό από την υπηρεσία, μετά την επικαιροποίηση του πίνακα κενών πλεονασμάτων λόγω νέων μακροχρόνιων αδειών, αλλαγών στα τμήματα κάποιων σχολείων και της επικείμενης έγκρισης από την υγειονομική επιτροπή των απαλλαγών από το διδακτικό ωράριο, να δοθεί μία ολιγοήμερη προθεσμία στους συναδέλφους να τροποποιήσουν τις αρχικές τους αιτήσεις ή και να καταθέσουν νέες, εφόσον το επιθυμούν, για να διεκδικήσουν με κανόνες πλήρους διαφάνειας το σύνολο των κενών που προέκυψαν μέχρι και σήμερα.

Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για την ολιγοήμερη παράταση της αγωνίας σας αλλά θεωρούμε ότι ήταν επιβεβλημένη για να έχουμε δικαιότερες τοποθετήσεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας για τη στάση του καθενός μας.

 

 

ΘΕΜΑ 1ο: Εξέταση αιτημάτων εκπαιδευτικών.

  • Αίτημα του κ. Μπουλούμη για παράταση της προθεσμίας αιτήσεων λόγω της διευκρίνησης της υπηρεσίας ότι μπορούν να κάνουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ. Το αίτημα απορρίφθηκε και ο αιρετός της παράταξής μας το καταψήφισε. Η ενημέρωση που είχαμε εμείς από συναδέλφους από την έναρξη των αιτήσεων ήταν ότι δεν υπήρχε φόρμα αιτήσεων απόσπασης το οποίο επικοινωνήσαμε με την υπηρεσία και μας διαβεβαίωσε εντός ολίγου ότι υπήρχε φόρμα αίτησης και ήδη υπήρχαν και αιτήσεις. Επιπλέον, η όποια διευκρίνηση βγήκε από την υπηρεσία, ήταν εμπρόθεσμη και πριν τη λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε ότι η παράταση που ζήτησε ο κ. Μπουλούμης δεν είχε βάση.
  • Αίτημα συναδέλφου για διόρθωση κενών και ωρών στο Γ/σιο Κολινδρού και ΓΕΛ Κορινού το οποίο είχε ήδη γίνει από την υπηρεσία και είχε ανακοινοποιηθεί ο πίνακας κενών πλεονασμάτων. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε το αίτημα.

 

  • Αίτημα συναδέλφου κλάδου ΠΕ04.04 με οργανική θέση που εξέφρασε την επιθυμία να μην αναλάβει ώρες Β’ ανάθεσης στο σχολείο του και να διατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα για να συμπληρώσει το υποχρεωτικό του ωράριο με ώρες Α΄ ανάθεσης. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε το αίτημα.

 

 

ΘΕΜΑ 2ο: Ένταξη εκπαιδευτικών σε ειδική κατηγορία μετάθεσης και απόσπασης.

Μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας και εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου εγκρίθηκε η ένταξη για το σύνολο των εκπαιδευτικών ( 5 ) που αιτήθηκαν. Ο  αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 3ο: Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Μετά από σχετική προεργασία του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας εγκρίθηκε η αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για 31 εκπαιδευτικούς. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 4ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών για μισθολογική εξέλιξη.

Μετά από σχετική εισήγηση του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας εγκρίθηκε η αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

 ΘΕΜΑ 5ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και τίτλου σπουδών ως integrated master.

Εγκρίθηκε η συνάφεια, μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, για το σύνολο των μεταπτυχιακών τίτλων πλην δύο που εκκρεμούσε ο έλεγχος γνησιότητας, καθώς και του τίτλου ως integrated master. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

 

ΘΕΜΑ 6ο: Εξέταση ενστάσεων δύο εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ86 για απόσπαση σε ΣΜΕΑΕ.

Απορρίφθηκε το αίτημα των παραπάνω συναδέλφων γιατί προσλήφθηκαν ήδη αναπληρωτές ειδικής αγωγής. Κατά τη συνεδρίαση που δόθηκαν τα κενά ομόφωνα είχε εκτιμηθεί ότι δεν θα υπήρχαν πλεονάσματα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από τότε η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο αφού ήδη δύο εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν εκτός ΠΥΣΔΕ Πιερίας. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόρριψη του αιτήματος.

 

 

ΘΕΜΑ 7ο: Επικαιροποίηση πίνακα λειτουργικών κενών πλεονασμάτων γενικής παιδείας.

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του πίνακα κενών πλεονασμάτων και ανακοινώθηκε από την υπηρεσία. Επίσης, δόθηκε προθεσμία μέχρι και τη Δευτέρα 07-09-2020 και ώρα 12:00μ. για να καταθέσουν αίτηση τροποποίησης επιλογών ή νέα αίτηση, όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, για προσωρινή τοποθέτηση, απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, τοποθέτηση αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ και απόσπαση στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 8ο: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ86 και ΠΕ79.

Εγκρίθηκε η χορήγηση εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 

ΘΕΜΑ 8ο: Ενημέρωση σχετικά με υπομνήματα συλλόγου ειδικού προσωπικού.

 

 

ΠΡΑΞΗ 3ηη/01-09-2020 ως συμβούλιο επιλογής

ΘΕΜΑ 1ο : Τοποθέτηση σε κενούμενη θέση Διευθυντή στο 3ο ΓΕΛ Κατερίνης και στο ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς.

Εγκρίθηκε η πρόταση, μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, βάσει των αρχικών δηλώσεων τοποθέτησης και το συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στη Δ/ντρια την κάλυψη των κενούμενων θέσεων του 3ου ΓΕΛ Κατερίνης και ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

Ευχόμαστε καλή θητεία και δύναμη στο έργο τους στους νέους Διευθυντές.

 

 

 

 

 

Τόκας Στέργιος

Τακτικό αιρετό μέλος

Email: tokasast@gmail.com

Τηλ.: 6976616716

Θεόδωρος Σιαμάγκας

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος

Email: siamagkas@gmail.com

Τηλ.: 6981677992