ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 08-10-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 08-10-20  (Πράξη 37η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 08-10-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Κατάρτιση του αξιολογικού πίνακα με τα αντικειμενικά μόρια των υποψηφίων, για τη θέση του υπεύθυνου εκπ/κού, για το ΕΚΦΕ Κατερίνης.

Ο σχετικός πίνακας αποφασίστηκε ομόφωνα και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 2ο: Αιτήσεις τεσσάρων αναπληρωτών εκπ/κών για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου τους.

Τα αιτήματά τους έγιναν ομόφωνα δεκτά.

 

Θέμα 3ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ86, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 4ο: Αίτηση του Ε.Κ Κατερίνης, που αφορούσε στη διάθεση εκπ/κών του 1ου ΕΠΑ.Λ, του 2ου ΕΠΑ.Λ και του εσπερινού ΕΠΑ.Λ Κατερίνης στο συγκεκριμένο Ε.Κ.

Συνολικά διατέθηκαν 51 εκπ/κοί, ενώ η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. 

 

Θέμα 5ο: Αιτήσεις τριών αναπληρωτών εκπ/κών για βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη.

Ομόφωνα έγινε δεκτή η εισήγηση του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας για τους τρεις εκπ/κούς, καθώς επίσης και η εισήγηση για τροποποίηση προγενέστερης απόφασης, που  αφορούσε άλλο εκπ/κό, διότι ο ενδιαφερόμενος συνάδελφος προσκόμισε εκ των υστέρων δικαιολογητικά.

 

Θέμα 6ο: Αιτήματα επτά εκπαιδευτικών, που αφορούσαν στην τροποποίηση της προσωρινής τους τοποθέτησης και στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Τα αιτήματα των πέντε συναδέλφων έγιναν ομόφωνα δεκτά, το ένα απορρίφθηκε ομόφωνα, ενώ άλλο ένα παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση.

 

 Θέμα 7ο: Προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών και αδειών λόγο covid, καθώς επίσης και συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Σχεδόν όλες αποφασίστηκαν ομόφωνα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Κατά πλειοψηφία 4:1, πάρθηκαν οι αποφάσεις, που αφορούσαν στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών σε περισσότερα από τρία σχολεία, όπου μειοψήφησε  ο αιρετός της ΚΕΕ.

Επίσης κατά πλειοψηφία 4:1, πάρθηκε η απόφαση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου ενός εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ87.09, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΔΑΚΕ, ο οποίος ζήτησε να γίνει η παραπάνω συμπλήρωση, αφού πρώτα ελεγχθούν τα στοιχεία του 2ου ΕΠΑ.Λ, διότι όπως ανέφερε, σε προγενέστερο πίνακα Α΄ του σχολείου εμφανιζόταν κενό 23 ωρών στην παραπάνω  ειδικότητα, ενώ τώρα οι ώρες είναι μόνο 12.

Προφανώς όλοι κάνουμε λάθη και οφείλουμε να τα διορθώνουμε, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να ασκούν έλεγχο, επιλεκτικά σε κάποια σχολεία.

 

Θέμα 8ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  (Πράξη 5η )

 

Θέμα 1ο: Εισήγηση του συμβουλίου για τις κενές θέσεις των Υπ/ντών  του 2ου ΕΠΑ.Λ Κατερίνης, του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, του 5ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς.

Ομόφωνα έγιναν δεκτές οι προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων και άμεσα θα εκδοθεί η σχετική απόφαση, από τη Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης.

 

Θέμα 2ο: Αίτηση εκπ/κού για ανάκληση της υποψηφιότητάς του, για τη θέση του Υποδ/ντή.

Το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Αίτημα του ΕΠΑ.Λ  Αιγινίου για προκήρυξη θέσης Υποδ/ντή.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό, διότι πληρούνταν οι απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12-10-20, όπου θα εξεταστούν αιτήματα εκπ/κών, που παρέμειναν σε εκκρεμότητα, καθώς επίσης και το μείζον θέμα της γραμματειακής υποστήριξης των σχολικών μονάδων. 

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469