ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΑΞΗ 41η/21-10-2020

ΘΕΜΑ 1ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ04.01.

Εγκρίθηκε η συνάφεια, μετά από σχετική εισήγηση της υπηρεσίας. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

ΘΕΜΑ 2ο: Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε αναπληρωτή εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ87.08.

Εγκρίθηκε η χορήγηση εφόσον πληρούνταν οι προϋποθέσεις. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

 ΘΕΜΑ 3ο: Τροποποίηση τοποθέτησης για διοικητικό έργο.

Κατά τις τοποθετήσεις για διοικητικό έργο εσφαλμένα ενημερώθηκε το συμβούλιο για διαθέσιμο εκπαιδευτικό στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Ως εκ τούτου προβήκαμε στην τροποποίηση τοποθέτησης αφού υπήρχε εκπαιδευτικός που επιθυμούσε να τοποθετηθεί. Ο αιρετός της παράταξής μας πρότεινε να τροποποιηθεί η τοποθέτηση του εκπαιδευτικού που τοποθετήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, να πάει στην 1η του επιλογή στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και να τροποποιηθούν οι τοποθετήσεις των επόμενων στη συνέχεια εκπαιδευτικών ανάλογα με τις επιλογές τους. Αντ’ αυτού προτάθηκε από τον αιρετό της ΚΕΕ η μερική του τοποθέτηση στο 2ο ΕΠΑΛ για 3 μέρες και 2 μέρες στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, που έγινε αποδεκτό από το συμβούλιο. Ο αιρετός της παράταξης καταψήφισε την απόφαση γιατί ενώ είχε προτείνει αρχικά να τοποθετούνταν και 2ος εκπαιδευτικός για διοικητικό έργο στα δύο ΕΠΑΛ λόγω μεγάλου μαθητικού δυναμικού, τοποθετήθηκε ένας για να καλύψει και τα δύο.

 ΘΕΜΑ 4ο: Διεξαγωγή συνεντεύξεων για τη θέση υπευθύνου του ΕΚΦΕ Πιερίας.

Έγιναν οι συνεντεύξεις και ανακοινώθηκε ο οριστικός πίνακας περιλαμβάνοντας και τα μόρια της συνέντευξης. Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η ενδιαφερόμενη συνάδελφος για τη θέση του υπευθύνου ανακάλεσε την υποψηφιότητά της, καταθέτοντας υπόμνημα στο συμβούλιο. Ο λόγος απόσυρσης της υποψηφιότητάς της ήταν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό της από τον αιρετό της ΚΕΕ Γεώργιο Βαρδακώστα κατά την επίσκεψή του σε σχολική μονάδα.

 Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κ. Βελκόπουλο Παναγιώτη για την τοποθέτησή του στη θέση του υπευθύνου ΕΚΦΕ Πιερίας και να του ευχηθούμε καλή θητεία.

 

ΠΡΑΞΗ 6η/21-10-2020 του Συμβουλίου Επιλογής

ΘΕΜΑ 1ο: Τοποθέτηση σε θέσεις υποδιευθυντών σχολικών μονάδων.

Απεστάλησαν τα πρακτικά των συλλόγων διδασκόντων και οι προτάσεις τους για τοποθέτηση υποδιευθυντών από το 4ο Γ/σιο Κατερίνης και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Μετά τον έλεγχο των προϋποθέσεων από το συμβούλιο, αποφάσισε να προτείνει στη Δ/ντρια Εκπαίδευσης την τοποθέτηση των υποδιευθυντών στις παραπάνω σχολικές μονάδες. Ο αιρετός της παράταξης υπερψήφισε την απόφαση.

Συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο τους στους υποδιευθυντές που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τα σχολεία μας λόγω πανδημίας.

                                                                                                            

Τόκας Στέργιος

Τακτικό αιρετό μέλος

Email: tokasast@gmail.com

Τηλ.: 6976616716

Θεόδωρος Σιαμάγκας

Αναπληρωματικό αιρετό μέλος

Email: siamagkas@gmail.com

Τηλ.: 6981677992