ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 10-11-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 10-11-20  (Πράξη 44η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 10-11-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Αιτήματα των Δ/ντών του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ και του ΕΠΑ.Λ Αιγινίου, που αφορούσαν στην κάλυψη λειτουργικών κενών.

Τα αιτήματα ικανοποιήθηκαν εν μέρει, διότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υπάρχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Θέμα 2ο: Αίτημα εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ02.50, που αφορούσε στην τροποποίηση της προσωρινής της τοποθέτησης.

Το αίτημα θα εξεταστεί σε μεταγενέστερη συνεδρίαση, αφού πρώτα προσληφθούν αναπληρωτές για τη κάλυψη του κενού, που θα προκύψει.

 

 Θέμα 3ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου εκπ/κών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα εκτός από τις τρεις περιπτώσεις, που αφορούσαν στην ειδικότητα ΠΕ80, άλλες τρεις στην ειδικότητα ΠΕ81 και μία περίπτωση στην ειδικότητα ΠΕ86, κατά τις οποίες μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί.

Ο αιρετός της ΚΕΕ διαφώνησε λόγω των δύσκολων μετακινήσεων των συναδέλφων σε πολλές σχολικές μονάδες και των δυσκολιών, που δημιουργούνται σε αυτές κατά την εξαγωγή των ωρολογίων προγραμμάτων.

Επίσης σε άλλη μία περίπτωση, που αφορούσε στην ειδικότητα ΠΕ06, ο αιρετός της ΚΕΕ διαφώνησε, διότι η συναδέλφισσα μετακινήθηκε υποχρεωτικά σε άλλη σχολική μονάδα, μολονότι είχε συμπληρώσει το ωράριό της στη σχολική μονάδα, που ανήκει οργανικά. Δηλαδή σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση τα τρία υπηρεσιακά μέλη του συμβουλίου είναι σαν να καταργούν την Υπουργική απόφαση, που αναφέρει ότι οι εκπ/κοί συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο στη σχολική τους μονάδα με μαθήματα Β΄ ανάθεσης.

Οι παραπάνω αποφάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 4ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας 23 αναπληρωτών εκπ/κών.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 5ο: Προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπ/κών, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Πράξη 8η)

 

Θέμα 1ο: Πρόταση τοποθέτησης σε  θέση του Υπ/ντή  του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου.

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση από την ψηφοφορία του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου, προτάθηκε ομόφωνα από το διευρυμένο συμβούλιο για τη θέση του Υπ/ντή ο κ. Πεϊδης Γεώργιος, ενώ η απόφαση για τον ορισμό του παραπάνω Υπ/ντή θα εκδοθεί άμεσα από τη Δ/ντρια της Β΄/θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

 Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

 

 

Ευχαριστήριο μήνυμα

«Τα μέλη της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ευχαριστούν ολόψυχα όλους τους συναδέλφους, που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με άλλη μία πρωτιά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε όλο τον κλάδο, μολονότι κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να αναλάβουν το ρίσκο του να μείνει ο κλάδος χωρίς αιρετούς. Επίσης αποδείχθηκαν άλλη μία φορά τα ύπουλα παιχνίδια των κομματικών συνδικαλιστών και ιδιαιτέρως της ΔΑΚΕ, που ενώ είχε αποσύρει το ψηφοδέλτιό της προεκλογικά, την παραμονή των εκλογών επιδόθηκε σε έναν τηλεφωνικό μαραθώνιο, για να ενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους της. Επιπλέον αν λάβει κανείς υπόψη την καταγγελία της ΔΑΚΕ, από τον κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο και τον κ. Τόκα Αστέριο, προς τον αιρετό της ΚΕΕ Μπουλούμη Δημήτρη, σχετικά με την προεκλογική ενημέρωση των συναδέλφων και την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δ/ντή του ειδικού σχολείου Κατερίνης (ΕΕΕΕΚ) κ. Αντωνίου Χρήστου, ο οποίος δε επέτρεψε να γίνει ενημέρωση των συναδέλφων της σχολικής του μονάδας από τους εκπροσώπους της ΚΕΕ, καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανεντιμότητας και ανηθικότητας.

Ειλικρινά λυπόμαστε ως εκπαιδευτικοί για το γεγονός ότι το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η ΕΛΜΕ Πιερίας εκπροσωπούνται από δύο προέδρους αναξιόπιστους, που εξαπατούν τους συναδέλφους και τον κλάδο μας για προσωπικά και μικροκομματικά οφέλη, οι οποίοι όχι μόνο δε διευκολύνουν την ενημέρωση των συνάδελφων, αλλά και την παρεμποδίζουν.

Πιστεύουμε ως παράταξη ότι εφόσον παρέμεινε  ίχνος αξιοπρέπειας θα πρέπει να επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης από τα αξιώματα τους

Τέλος ως αιρετοί της ΚΕΕ ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους, που μας τμήσανε με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας και αγωνίστηκαν για το καλό του κλάδου».

 

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469