ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΕ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

   Οι αιρετοί της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Μπουλούμης Δημήτρης και Βαρδακώστας Γιώργος συγχαίρουν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας και Δ/ντή του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κατερίνης, Αντωνίου Χρήστο, ο οποίος απαγόρευσε στον πρώτο εξ ημών να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς της σχολικής του μονάδας, για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, προκειμένου να τους προστατεύσει από τον «μολυσμένο» αιρετό με τον ιό των ακομμάτιστων και ελεύθερα σκεπτόμενων εκπαιδευτικών. Επίσης τον συγχαίρουμε διότι ως «μεγάλος δημοκρατικός ηγέτης» φρόντισε να φέρει το αίτημά μας στο σύλλογο διδασκόντων και να καλυφθεί πίσω από αυτόν, αναφέροντας μάλιστα ψευδώς στο σύλλογό του ότι οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ κατηγόρησαν και υποτίμησαν τους καθηγητές του σχολείου του, με απώτερο σκοπό τα μικροκομματικά παιχνίδια της παράταξής του.

 Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε το σχετικό κείμενο του ενημερωτικού δελτίου για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ στις 10-11-2020, σύμφωνα με το οποίο προκύπτει ότι το σχόλιο αφορούσε αποκλειστικά το πρόσωπό του.

Ευχαριστήριο μήνυμα

«Τα μέλη της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών ευχαριστούν ολόψυχα όλους τους συναδέλφους, που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με άλλη μία πρωτιά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε όλο τον κλάδο, μολονότι κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν να αναλάβουν το ρίσκο του να μείνει ο κλάδος χωρίς αιρετούς. Επίσης αποδείχθηκαν άλλη μία φορά τα ύπουλα παιχνίδια των κομματικών συνδικαλιστών και ιδιαιτέρως της ΔΑΚΕ, που ενώ είχε αποσύρει το ψηφοδέλτιό της προεκλογικά, την παραμονή των εκλογών επιδόθηκε σε έναν τηλεφωνικό μαραθώνιο, για να ενεργοποιήσει τους ψηφοφόρους της. Επιπλέον αν λάβει κανείς υπόψη την καταγγελία της ΔΑΚΕ, από τον κ. Σιαμάγκα Θεόδωρο και τον κ. Τόκα Αστέριο, προς τον αιρετό της ΚΕΕ Μπουλούμη Δημήτρη, σχετικά με την προεκλογική ενημέρωση των συναδέλφων και την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δ/ντή του ειδικού σχολείου Κατερίνης (ΕΕΕΕΚ) κ. Αντωνίου Χρήστου, ο οποίος δε επέτρεψε να γίνει ενημέρωση των συναδέλφων της σχολικής του μονάδας από τους εκπροσώπους της ΚΕΕ, καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανεντιμότητας και ανηθικότητας.

 

Προφανώς ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της μονόπλευρης ενημέρωσης, που έχει στο σύλλογό του, για να εκθέσει την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, η οποία σημειωτέον  έχει αντέξει σε δεκατρείς εκλογικές αναμετρήσεις παρόμοιες συκοφαντικές τακτικές.

 

   Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό για τον κλάδο μας ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας να χρησιμοποιεί ακόμη ως σύμβουλό του ένα φάντασμα του παρελθόντος και θαμώνα των καφενείων, που εφάρμοζε στο παρελθόν παρόμοιες τακτικές. Επίσης είναι λυπηρό να επικαλείται σε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, ότι πρέπει να αποχωρήσει επειγόντως από τη συνεδρίαση, λόγω υποχρεώσεων και μετά από δέκα λεπτά να συνομιλεί με το σύμβουλό του, στο γνωστό στέκι της πλατείας.

 

   Είναι λυπηρό να θεωρεί, ως Διευθυντής, ότι ακολούθησε την αυτονόητη δημοκρατική διαδικασία, φέρνοντας το αίτημα της ΚΕΕ στο σύλλογο διδασκόντων, προσβάλλοντας τους Διευθυντές 36 σχολικών μονάδων, που δεν έφεραν το αντίστοιχο αίτημα στο σύλλογό τους και επέτρεψαν να γίνουν προεκλογικές ενημερώσεις στους συλλόγους τους, όπως ακριβώς πραγματοποιούνταν εδώ και πολλές δεκαετίες.  Επίσης να υπενθυμίσω ότι στα οκτώ χρόνια της συνδικαλιστικής μου δράσης και κατά την πραγματοποίηση πλήθους ενημερώσεων συναδέλφων, τέτοια «δημοκρατική ευαισθησία» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από Διευθυντή και μάλιστα απέναντι σε μία ακομμάτιστη παράταξη, που τιμά ο κλάδος με πρωτιές επί σειρά ετών.  

 

   Είναι λυπηρό να θεωρεί ως Διευθυντής ότι ακολούθησε την παραπάνω τακτική για να υλοποιήσει την εισήγηση της ΟΛΜΕ για αποχή από τις εκλογές, ενώ τώρα που η ΟΛΜΕ ζητά να παραιτηθούν όσοι εκλεγμένοι εξαπάτησαν τους συναδέλφους δηλώνοντας αποχή από τις διαδικασίες και παράλληλα κινήθηκαν παρασκηνιακά με τηλεφωνικά μηνύματα, η παράταξή του να βγάζει ευχαριστήριο προς τους ψηφοφόρους, που έπαιξαν το ανέντιμο παιχνίδι της ΔΑΚΕ.

 

   Είναι λυπηρό να θεωρεί ως Διευθυντής ότι ακολούθησε την παραπάνω τακτική για να προστατέψει τους συναδέλφους του και τους μαθητές του σχολείου του από τον Covid 19, κάτι που αποδείχτηκε από τα γεγονότα ότι δεν κατάφερε.

 

    Είναι λυπηρό να θεωρεί ως Διευθυντής ότι είναι σωστό να κοινοποιεί παραποιημένο αντίγραφο πρακτικού της σχολικής του μονάδας, κάνοντας μοντάζ στις υπογραφές των συναδέλφων.

 

   Είναι λυπηρό να κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΚΕΕ ότι δε μερίμνησε για την ασφάλεια των συναδέλφων, ως εκπρόσωπος του κλάδου, τη στιγμή μάλιστα που εφάρμοζε με θρησκευτική ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ συναγωνιστής του από τη ΔΑΚΕ μπαινόβγαινε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μη τηρώντας τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα ένα ολόκληρο τμήμα της υπηρεσίας.

 

   Βέβαια ο πρόεδρος ξεχνά ότι πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 09-07-2020 υποβλήθηκε γραπτό μήνυμα από την ΚΕΕ για σύγκλιση εκτάκτου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, σχετικά με την αδικαιολόγητη περικοπή 56 οργανικών κενών στην ειδική αγωγή από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο προκλητικά αδιαφόρησε και δεν έστειλε απάντηση.

   Αν λοιπόν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, να εξηγήσει ο ίδιος τη συμπεριφορά του σ’ αυτούς, που δεν διορίστηκαν για ελάχιστα μόρια και σ’ αυτούς, που διορίστηκαν μακριά από τις οικογένειές τους, ενώ υπήρχαν κενά στην περιοχή τους.

 

   Αγαπητοί συνάδελφοι θεωρούμε τραγικό το γεγονός ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κ. Αντωνίου Χρήστος, και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και αναπληρωματικός αιρετός της ΔΑΚΕ κ. Σιαμάγκας Θεόδωρος, καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ κ. Τόκας Αστέριος να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας απαγορεύουν να ασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα της προεκλογικής ενημέρωσης, για να αποτρέψουμε τα παρασκηνιακά τους παιχνίδια μέσω της εικονικής απόσυρσης των ψηφοδελτίων τους.

    Επίσης η εν λόγω συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη, όχι μόνο επειδή δεν αρμόζει σε συνδικαλιστές, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και από το γεγονός ότι υλοποιήθηκε απρόσκοπτα η ενημέρωση εκπαιδευτικών 36 σχολικών μονάδων του νομού, με την άδεια φυσικά των Δ/ντών αυτών των μονάδων, μεταξύ των οποίων ο ένας είναι και αναπληρωματικός Δ/ντής Εκπαίδευσης και Δ/ντής του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης.

  Προφανώς η Υπηρεσία ούτε απαγόρευσε ούτε δημιούργησε προβλήματα κατά τις ενημερώσεις μας, παρά μόνο οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, οι οποίοι καταγγέλλουν προσωπικά τον πρώτο εξ ημών, ενώ γνώριζαν πολύ καλά ότι και άλλες παρατάξεις ενημερώναν τους συναδέλφους σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους.

 

   Καλούμε λοιπόν δημόσια όλους τους ανωτέρω, που όχι μόνο δε στηρίζουν τα συμφέροντα του κλάδου, αλλά και τα σαμποτάρουν, να παραιτηθούν από τις θέσεις που κατέχουν, καθώς επίσης να παραιτηθούν και από τις θέσεις, που θα καταλάβουν μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2020, αφού δήλωσαν προεκλογικά ως παράταξη ότι θα απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες, διότι έκριναν ότι αυτές δεν ήταν έγκυρες και αδιάβλητες.

 

 

 

Με εκτίμηση

Οι αιρετοί της ΚΕΕ

Μπουλούμης Δημήτρης

                                       Βαρδακώστας Γιώργος

 

 

 

 

 

Υ.Γ Θερμή παράκληση προς το Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης να προωθήσει, το απαλλαγμένο από κάθε ιό κείμενό μας, στους συναδέλφους του συλλόγου του, σεβόμενος την απόφασή τους για τις δια  ζώσης ενημερώσεις, τονίζοντάς τους ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση μιας συνδικαλιστικής ενημέρωσης.