ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ

Δημόσια συγνώμη των αιρετών της ΚΕΕ                              Μπουλούμη Δημήτρη και Βαρδακώστα Γεώργιου.

 

  Με αφορμή το ενημερωτικό του αιρετού της ΔΑΚΕ κ. Τόκα Αστέριου με ημερομηνία 17-05-21, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΛΜΕ Πιερίας, αισθανόμαστε την ανάγκη να του ζητήσουμε δημόσια συγνώμη για την «ανέντιμη, ανήθικη και συκοφαντική συμπεριφορά μας προς το πρόσωπό του», όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του.

   Πράγματι αρκετές φορές αναφερθήκαμε σε γεγονότα, που αφορούσαν τον ίδιο και τους υμετέρους, διότι σκοπός μας είναι να προστατεύουμε  τους συναδέλφους από επιτήδειους και καιροσκόπους, που χρησιμοποιούν το χώρο της εκπαίδευσης επί σειρά ετών ως κομματικό τσιφλίκι.

 Φυσικά ως μη κομματική παράταξη είχαμε μόνο δύο όπλα για την αντιμετώπιση ολόκληρου κομματικού και όχι μόνο μηχανισμού. Τα γραπτά αιτήματα και το δημόσιο λόγο.

  Ο ισχυρισμός του κ. Τόκα, ότι είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνεδρίαση, ότι δε θα κάνει χρήση των προνομίων της υπεραριθμίας του, είναι σίγουρο ότι ο αιρετός της ΚΕΕ Μπουλούμης Δημήτρης δεν το άκουσε, είτε λόγω του δαίμονα των τηλεδιασκέψεων, είτε διότι είχε ειπωθεί από τον αιρετό της ΔΑΚΕ στα δύο μέλη του συμβουλίου σε ιδιωτική συζήτηση, ώστε να το διαβεβαιώσουν όταν θα τους το ζητούσε ο ίδιος.

   Πραγματικά ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρά την αντίρρηση της Δ/ντριας Εκπ/σης και προέδρου του συμβουλίου (η οποία σημειωτέον ορίζει την ημερήσια διάταξη), να συζητηθεί το θέμα της προγενέστερης δήλωσης του κ. Τόκα για τις υπεραριθμίες, προκειμένου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να «προστατέψει τα δύο υπηρεσιακά μέλη του συμβουλίου», κατάφερε ο κ. Τόκας να αποσπάσει κατά τη συνεδρίαση, δήλωση από τους δύο υπηρεσιακούς, που βεβαίωναν τα λεγόμενά του.

Ειλικρινά δε θα θέλαμε να το σχολιάσουμε περαιτέρω το παραπάνω γεγονός, προκειμένου να μην αδικήσουμε κανέναν, διότι κατά το παρελθόν έχουμε αποκομίσει πλήθος απαράδεκτων συμπεριφορών από κάποια υπηρεσιακά μέλη του συμβουλίου τα 8,5 χρόνια, που υπηρετούμε στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας.

   Επειδή λοιπόν και η εντιμότητα, η ηθική, η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία κάποιου δεν προκύπτει από ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά από όλο το βίο του, ενώ συκοφάντης θεωρείται αυτός, που κατηγορεί άδικα κάποιον και προκειμένου η συγνώμη μας να είναι απόλυτα ειλικρινής, ζητούμε από τον κύριο Τόκα να απαντήσει δημόσια στα εξής:

 

  • Γιατί στη συνεδρίαση της 11-03-21 υπερψήφισε την πρόταση για υπολογισμό των ωρών των τμημάτων προσανατολισμού στα ΓΕΛ Κολινδρού, Κορινού και Κάτω Μηλιάς, ενώ κατά τη συνεδρίαση της 22-04-21, την καταψήφισε;
  • Γνώριζε ότι εφόσον υπήρχε κενό Φυσικού στο ΕΠΑ.Λ Αιγινίου δε θα μπορούσε να μετακινηθεί σε άλλη ομάδα σχολείων, οπότε δε θα είχε και νόημα να υποβάλει σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων;

Δε φανταζόμαστε ότι με τόση εμπειρία ως ανεπίσημος γραμματέας του ΠΥΣΔΕ να του είχε διαφύγει;

  • Μπορεί να δημοσιοποιήσει τουλάχιστον μία πράξη του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου Ρητίνης, με την οποία να αποδεικνύεται ότι υπηρέτησε σε αυτό για τα σχολικά έτη, που έπαιρνε τα 5 μόρια δυσμενών συνθηκών, από τις παράνομες τοποθετήσεις του στη σχολική μονάδα μολονότι δεν εμφάνιζε λειτουργικό κενό;
  • Μπορεί να δημοσιοποιήσει τις δύο ενυπόγραφες καταθέσεις του σχετικά με την ΕΔΕ, που διενεργήθηκε όταν εξύβρισε τον αιρετό της ΚΕΕ Μπουλούμη Δημήτρη και πρόσβαλε τη σύζυγό του μέσα στο ΠΥΣΔΕ;

Μήπως η μία αναιρεί  την άλλη;

  • Μήπως πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του αιρετού, αφού η παράταξή του εξαπάτησε συναδέλφους και παρατάξεις κατά τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7 Νοεμβρίου του 2020;

 

   Ούτως ή άλλως με τον νέο νόμο μετά την παραίτηση κάποιου αιρετού θα ορισθεί πάλι κάποιο άξιο υπηρεσιακό κυβερνητικό μέλος στο συμβούλιο, όπως ακριβώς υλοποιήθηκε μετά την παραίτηση του κ. Σιαμάγκα. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση ορίστηκε ο πρώην αιρετός της ΔΑΚΕ κ. Πουλετίδης Γεώργιος, μολονότι δεν ήταν υποψήφιος, αλλά όχι για να εκπροσωπήσει τους συναδέλφους στο ΠΥΣΔΕ αλλά την κυβέρνηση. Πραγματικά τραγική επιλογή για την κυβέρνηση να ορίζει ως εκπρόσωπό του στο συμβούλιο αυτόν, που ως Δ/ντής σχολικής μονάδας δεν έπαιρνε το υποχρεωτικό του ωράριο, όπως έπρατταν οι άλλοι Δ/ντές και του οριζόταν διοικητικό έργο με εξαπάτηση ακόμη και του Περιφερειακού Δ/ντή Κεντρικής Μακεδονίας.

 

  Εν κατακλείδι καλούμε και δημόσια τη Δ/ντρια Β΄/ θμιας Εκπ/σης να επαναφέρει τις δια ζώσης συνεδριάσεις του συμβουλίου, ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις λόγω του δαίμονα των τηλεδιασκέψεων και να ασκείται ουσιαστικός έλεγχος των στοιχείων από τους αιρετούς και να μην τους χρεώνονται λάθη της υπηρεσίας.

   Επίσης προτείνουμε να καταγράφονται όλες οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ ώστε να μπορεί κάποιο μη κυβερνητικό μέλος, που δε μπορεί να βασιστεί σε μαρτυρίες άλλων, να αποδείξει τα πραγματικά γεγονότα.

Τέλος καλούμε τη Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης ή οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο, να κοινοποιήσει τις καταθέσεις και τα πορίσματα από την ΕΔΕ, που η ίδια είχε διεξάγει σχετικά με την εξύβριση του αιρετού Μπουλούμη από τον κ. Τόκα, ώστε να αντιληφθεί όλη η  εκπαιδευτική κοινότητα τις αξίες καθενός μας.

 

Υ.Γ Ελπίζουμε να αποδεχτεί ο κ. Τόκας τη δημόσια συγνώμη μας και ως ανώτερος άνθρωπος να ζητήσει και ο ίδιος συγνώμη από τους συναδέλφους που πρόσβαλε και έβλαψε στο παρελθόν.

 

 

                                                              Με εκτίμηση

 

                          Μπουλούμης Δημήτρης    Βαρδακώστας Γεώργιος

 

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469