ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 14-10-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 13& 14-10-21  (Πράξη 39η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 13&14-10-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αιτήματα τεσσάρων  εκπ/κών ειδικότητας, για αναγνώριση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τους τίτλων.

 Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό .

 

Θέμα 2ο: Αίτημα του 1ου Γμνασίου, που αφορούσε στη διατήρηση του 4ου τμήματος της Α΄ Γυμνασίου.

Η Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης ανέφερε, ότι το παραπάνω θέμα υπάγεται στις αρμοδιότητές της και ότι δε μπορεί να κάνει δεκτό το παραπάνω αίτημα.

 

Θέμα 3ο: Πρόταση του ΠΥΣΔΕ για τον ορισμό Υποδ/ντή στο ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς Ομόφωνα προτάθηκε από το συμβούλιο η κ. Παγώνη Ιωάννα, για την οποία υπέβαλε σχετική εισήγηση  ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς.

Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από τη Δ/ντρια  Β΄/θμιας Εκπ/σης. 

 

Θέμα 4ο: Προσωρινές τοποθετήσεις εκπ/κών και διάθεση εκπ/κών σε άλλες σχολικές μονάδες, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, με εξαίρεση τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Μία αφορούσε την περίπτωση συναδέλφου ειδικότητας ΠΕ04.01 που συμπληρώνει το υποχρεωτικό του ωράριο σε τέσσερεις σχολικές μονάδες και η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.
  • Μία άλλη αφορούσε στην περίπτωση συναδέλφισσας ειδικότητας ΠΕ04.04, που ενώ θα μπορούσε να συμπληρώσει το υποχρεωτικό της ωράριο στην οργανική της θέση, σήμερα ταλαιπωρείται με συνεχείς τροποποιήσεις στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου σε άλλες τρείς σχολικές μονάδες, εξαιτίας της αυθαιρεσίας του Δ/ντή του 1ου ΓΕΛ και των παράνομων αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ.

    Και σε αυτή την περίπτωση η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1,              μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

  • Άλλη μία αφορούσε την περίπτωση συναδέλφου ειδικότητας ΠΕ04.05 που ενώ συμπλήρωνε το υποχρεωτικό του ωράριο στην οργανική του θέση, σήμερα υποχρεώνεται να μετακινείται και σε άλλη σχολική μονάδα, λόγω της συγχώνευσης τμημάτων και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

     Και σε αυτή την περίπτωση η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1,    μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

  • Τέλος άλλη μία απόφαση που αφορούσε στην ειδικότητα ΠΕ11, πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, ο οποίος καταψήφισε τη διάθεση της συναδέλφισσας στο ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς, διότι ενώ προηγούνταν στις τοποθετήσεις, υποχρεώθηκε να μετακινηθεί και σε τρίτη σχολική μονάδα, προκειμένου να ανακληθεί ο εκπ/κός, που ήδη κάλυπτε το κενό της Λεπτοκαρυάς και να μετακινηθεί σε κενό της Κατερίνης, το οποίο μάλιστα ισχύει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

 Συνάδελφοι τα συμπεράσματα δικά σας και ευχόμαστε ολόψυχα  να μη σας τύχει και εσάς τόσο δίκαιη αντιμετώπιση από το συμβούλιο.

 

Θέμα 5ο: Αναγνώριση προϋπηρεσίας ενός νεοδιόριστου εκπ/κού, για βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη.

Η αναγνώριση αποφασίστηκε ομόφωνα και βασίστηκε στην εισήγηση και στον έλεγχο του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 6ο: Αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε να χαρακτηριστεί λειτουργικά υπεράριθμη και να κάνει χρήση των προβλεπόμενων προνομίων του Π.Δ. 50/96 και 100/97, διότι μετά από τις συμπτύξεις των τμημάτων που πραγματοποιήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες, μετά από εντολή του Υπουργείου παιδείας, η συναδέλφισσα πλεονάζει στη σχολική της μονάδα, μολονότι έχει οργανική θέση σε αυτήν.

Το αίτημά της απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται για όλα αυτά τα προβλήματα, που προέκυψαν ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, το συμβούλιο θα πρέπει να εφαρμόσει την προβλεπόμενη νομοθεσία και να χαρακτηρίσει λειτουργικά υπεράριθμη την εκπ/κό, ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει υποστεί και η ίδια δε φέρει απολύτως καμία ευθύνη.

 Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η συναδέλφισσα σήμερα υποχρεώθηκε από τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου, να τρέχει σε τρείς απομακρυσμένες μεταξύ τους σχολικές μονάδες, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες και με εκπ/κό του 1ου ΓΕΛ  και μάλιστα με ευθύνη του Δ/ντή της σχολικής μονάδας.

Αυτό δυστυχώς μπορεί να συμβεί και σε καθένα από εμάς, μόλις το Υπουργείο επιβάλλει και άλλες συμπτύξεις τμημάτων, ή όταν αποφασίσει ο Δ/ντής της σχολικής μας μονάδας να μας διώξει από αυτήν.

 

Θέμα 7ο: Διάθεση ενός εκπ/κού 1ου ΕΠΑ.Λ  Κατερίνης, στο Ε.Κ  Κατερίνης.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

 

Θέμα 8ο: Αιτήματα πέντε εκπ/κών, που αφορούσαν στις προσωρινές τοποθετήσεις και στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Ένα εξ’ αυτών απορρίφθηκε ομόφωνα, ένα παραπέμφθηκε σε επόμενες συνεδριάσεις, δύο έγιναν ομόφωνα δεκτά και άλλο ένα, που αφορούσε στην ειδικότητα ΠΕ04.04, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, διότι ο συνάδελφος θα πρέπει να μετακινείται σε τέσσερεις σχολικές μονάδες, εκ των οποίων η μία είναι Εσπερινό σχολείο, και μάλιστα να διδάσκει και μαθήματα φυσικής σε Γενικό Λύκειο .

Επισημαίνουμε ότι τα παραπάνω συμβαίνουν, εξαιτίας της συγχώνευσης τμημάτων και μάλιστα ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

 

Θέμα 9ο: Αίτημα της ΕΛΜΕ Πιερίας, το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε από το ΠΥΣΔΕ Πιερίας, να ανακαλέσει προηγούμενες αποφάσεις, που αφορούσαν στην υποχρεωτική μετακίνηση της συναδέλφισσας Τσερνισόβα-Μέλιου Αικατερίνης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.04, από την οργανική της θέση. Επίσης το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλούσε το Δ/τη του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης να συμπληρώσει το υποχρεωτικό της ωράριο με τα μαθήματα της Β΄ ανάθεσης, που επιθυμούσε η συναδέλφισσα.

Τα αίτημα απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, ο οποίος ανέφερε ότι η συναδέλφισσα παρανόμως εκδιώχτηκε από την οργανική της θέση και μάλιστα εξαιτίας της αυθαιρεσίας του Δ/ντή της σχολικής μονάδας.

Βέβαια για άλλη μία φορά μας εξέπληξε ο αιρετός της ΔΑΚΕ, προκειμένου να στηρίξει την υπηρεσία και τους ημετέρους, αναφέροντας ότι όλα έγιναν σύννομα.

 Ελπίζουμε ο αιρετός της ΔΑΚΕ να εφαρμόσει την «καινούργια νομοθεσία» στους συντρόφους και τους φίλους του.

 

Θέμα 10ο:Οργανικά κενά του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και είναι τα εξής:

 

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Α/Α

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

 

1

ΠΕ 02 Φιλολόγων

3

2

ΠΕ03 Μαθηματικών

1

3

ΠΕ 04.04 Βιολόγων

1

4

ΠΕ 91.01 Θεατρικών σπουδών

1

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Α/Α

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ 79.01

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΩΝ

1

Πιάνο

5

2

Ταμπουράς

8

3

Κλασική Κιθάρα

2

4

Κλασικό Βιολί

1

5

Κανονάκι

1

6

Ηλεκτρική κιθάρα

1

7

Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής

2

8

Διεύθυνση χορωδίας

1

9

Βιολοντσέλο

1

10

Κοντραμπάσο

1

11

Παραδοσιακά κρουστά

1

12

Παραδοσιακό κλαρίνο

1

13

Ποντιακή Λύρα

1

14

Σαντούρι

1

15

Τρομπέτα

1

16

Ούτι

1

17

Παραδοσιακό βιολί

1

           

 

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469