ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 29-09-22

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

Κανονική συνεδρίαση της 29-09-22 (Πράξη 33η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 29-09-2022 είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Αιτήματα 4 εκπαιδευτικών, που αφορούσαν στην τροποποίηση της προσωρινής τους τοποθέτησης, αποσπάσεις εντός ΠΥΣΔΕ, ή συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Από τα παραπάνω αιτήματα ικανοποιήθηκαν τα 3, ενώ το ένα δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθεί, λόγω μη ύπαρξης κενών.

Τα παραπάνω θέματα αποφασίστηκαν ομόφωνα και οι σχετικές τροποποιήσεις θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας.

 

Θέμα 2ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων στις ειδικότητες ΠΕ03, ΠΕ78 και ΠΕ04, με κάποιες εκκρεμότητες στις ειδικότητες ΠΕ78 και ΠΕ04.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν στην ειδικότητα ΠΕ04, διότι η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των ΠΕ04 θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 03-10-22.

Η πλειοψηφία των αποφάσεων πάρθηκε ομόφωνα, με εξαίρεση τις αποφάσεις που αφορούσαν τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων σε περισσότερα από τρία σχολεία, όπου μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψηφίζει τη συμπλήρωση του ωραρίου σε περισσότερα από τρία σχολεία, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά τις μετακινήσεις τους, αλλά και των αντικειμενικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, τόσο κατά τη λειτουργία τους, όσο και κατά την εξαγωγή του ωρολογίου προγράμματος.

Επίσης να υπενθυμίσουμε σε όλους τους συναδέλφους ότι ενώ η σχετική νομοθεσία προέβλεπε συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου το πολύ σε τρεις σχολικές μονάδες, μετά την τροποποίηση των τελευταίων ετών, πραγματοποιούνται συμπληρώματα ακόμη και σε πέντε σχολικές μονάδες.

Η παραπάνω τροπολογία, σε συνδυασμό με την αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου μας κατά δύο ώρες, προκαλεί τις παρενέργειες που προαναφέραμε, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τη Δευτέρα 03-10-22 θα συνεδριάσει το συμβούλιο για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων των εναπομεινάντων ειδικοτήτων, διότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469

 

Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου, πραγματοποιείται μέσω λίστας του σχολικού δικτύου και όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να λαμβάνει τα σχετικά email, θα πρέπει να απευθυνθεί στο διαχειριστή του σχολικού δικτύου.”