Συνεδρίαση όπως παλιά στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας 12-10-22

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

Συνεδρίαση όπως παλιά” στις 12-10-22 (Πράξη 38η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπορεί ο τίτλος “ Συνεδρίαση όπως παλιά “ να σας ταξιδεύει σε γραφικά ταβερνάκια και παλιές ωραίες γεύσεις, δυστυχώς όμως εμάς μας θύμισε μια από τις παλιές συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πιερίας, όπου οι αιρετοί της ΚΕΕ έδιναν μάχες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, προκειμένου να διασφαλίσουν τα αυτονόητα και προβλεπόμενα δικαιώματα των συναδέλφων, από τη νομοθεσία.

Σίγουρα κάποιος μας μάτιασε εκεί στο ΠΥΣΔΕ, διότι ο νέος Δ/ντής Β΄/θμιας Εκπ/σης έκανε αρκετές προσπάθειες για να βελτιώσει το τοξικό κλίμα, που υπήρχε στο συμβούλιο, λόγω προκλητικών συμπεριφορών κάποιων μελών και όχι μόνο, του συμβουλίου. Αυτό άλλωστε το καλό κλίμα ήδη το έχουμε μεταφέρει οι αιρετοί της ΚΕΕ και στους συναδέλφους, που ενημερώνουμε κατά τις επισκέψεις μας στις σχολικές μονάδες, εν’ όψει των επερχόμενων εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ίσως και να έχουμε αυτοματιαστεί.

Σήμερα Τετάρτη 12-10-22 και ώρα 08:00π.μ άρχεται η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ απουσία του Δ/ντή Εκπ/σης και προέδρου του συμβουλίου, λόγω της συμμετοχής του σε πρόγραμμα εξωτερικού, καθώς επίσης και απουσία του αιρετού της ΔΑΚΕ, τον οποίο αναπλήρωνε ο υπηρεσιακός αιρετός κ. Πουλετίδης Γεώργιος.

Με το καλημέρα ο κ. Πουλετίδης απαίτησε να τον κεράσει καφέ κάποιο μέλος του συμβουλίου, για να ανοίξει το μάτι του, να λειτουργήσει καλύτερα η μνήμη του και να θυμηθεί τα παλιά.

Και αρχίζει η στιχομυθία:

– Αυτόν τον συνάδελφο κάποτε τον φέραμε στην Πιερία, μολονότι δεν υπήρχαν ώρες για αυτόν και τώρα κατεβαίνει υποψήφιος μ’ αυτούς…

-Δηλαδή, ρωτά ο κακός αιρετός της ΚΕΕ, εμφανίσατε κ. Πουλετίδη πλασματικό οργανικό κενό;

Απόλυτη σιωπή …….

………….

-Και δε μου λέτε, δεν πρέπει οι Δ/ντές σχολικών μονάδων να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο;

– Ναι απαντά ο αιρετός της ΚΕΕ, όπως συμπληρώνατε και εσείς κ. Πουλετίδη στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς, ως Δ/ντής, κατά τα σχολικά έτη 2014-15 και 2015-16, που είσασταν ο μοναδικός Δ/ντής του Νομού, που είχε διοικητικό έργο στη σχολική του μονάδα, τρεις ώρες τη μία σχολική χρονιά και πέντε ώρες την επόμενη, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τότε Περιφερειακών Δ/ντών Εκπ/σης, στις οποίες δεν φαινόταν η θέση ευθύνης που κατείχατε; ( Θεσ/νίκη 02-02-2015 αρ. Πρωτ.: 891 και Θεσ/νίκη 29-03-2016 αρ. Πρωτ. 11894).

Φυσικά όλα αυτά εν αγνοία των αιρετών της ΚΕΕ, διότι την περίοδο εκείνη την πρόταση ανάθεσης διοικητικού έργου την έστελνε η υπηρεσία στην Περιφέρεια και όχι το ΠΥΣΔΕ.

…………

Και δε μου λέτε ποιοι συνάδελφοι έχουν απαλλαγή από το διδακτικό έργο και πόσες ώρες πρέπει να κάθονται στη γραμματεία; Θέλω να μου δώσετε τον σχετικό νόμο. Είναι άδικο να παρέχουν διοικητικό έργο τόσες ώρες όσες είναι το διδακτικό τους ωράριο.

Στην απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης αναγράφονται οι ώρες του διοικητικού έργου, οι οποίες είναι όσες και το διδακτικό ωράριο, ανέφερε ο αιρετός της ΚΕΕ.

………….

– Θυμάσαι κ. Μπουλούμη που με έπαιρνες τηλέφωνο για να τακτοποιήσω τη γυναίκα σου όταν ήμουν αιρετός; Θυμάσαι που έστειλες τη γυναίκα μου για μία ώρα στο ΙΕΚ και μάλιστα της είπες ότι της άξιζε;

-Προφανώς κ. Πουλετίδη έχετε πρόβλημα με τη μνήμη σας, διότι μπορείτε να δείτε στα πρακτικά των συνεδριάσεων ότι είχα καταψηφίσει την υποχρεωτική διάθεση της συζύγου σας στο ΙΕΚ Κατερίνης, όπως άλλωστε έπραττα σε όλες τις υποχρεωτικές τοποθετήσεις των συναδέλφων στο ΙΕΚ.

Σχόλιο: Προφανώς ο κ. Πουλετίδης διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο σεναριογράφου και έχει επιλεκτική μνήμη, διότι πριν από λίγα χρόνια του απάντησα δημόσια, αναρτώντας και το σχετικό απόσπασμα του πρακτικού, όταν εφάρμοσε ξανά την προσφιλή μέθοδο της λασπολογίας, κατά την ενημέρωση που έκανε η ΚΕΕ στο 3ο Γ/σιο.

Ευτυχώς που ανακαλύφθηκε η γραφή και μπορούμε να αποστομώνουμε τους συκοφάντες.

Αγαπητοί συνάδελφοι ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τον πόλεμο που δεχόμαστε ως Ελεύθερη παράταξη και το πόσο αναποτελεσματικά σας εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός αιρετός της ΔΑΚΕ, που έχει ξεχάσει ότι κατά το παρελθόν σας εκπροσωπούσε μέσα στο ΠΥΣΔΕ, ως εκλεγμένος αιρετός, επί έξι συναπτά έτη.

Επίσης πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ώστε να έχει ο κλάδος ελεύθερους αιρετούς και όχι κομματικές μαριονέτες.

 

Επιπλέον

συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 12-10-2022 είναι δύο άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και πολλά αιτήματα συναδέλφων, από τα οποία ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος τους.

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469

 

Σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ενημερωτικού δελτίου, πραγματοποιείται μέσω λίστας του σχολικού δικτύου και όποιος συνάδελφος δεν επιθυμεί να λαμβάνει τα σχετικά email, θα πρέπει να απευθυνθεί στο διαχειριστή του σχολικού δικτύου.”