ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 11-05-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 11-05-20  (Πράξη 16η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 11-05-20 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Χαρακτηρισμός (ονομασία) υπεράριθμων εκπ/κών.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου, ενώ τα ονόματα των υπεράριθμων εκπ/κών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας και επίσης θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες μέσω email.

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία του υπολογισμού των οργανικών κενών – πλεονασμάτων ο αιρετός της ΔΑΚΕ καταψήφισε τον πίνακα, διότι όπως ανέφερε στο ενημερωτικό της 04-05-20 ο τρόπος υπολογισμού των κενών – πλεονασμάτων «αντίκειται στην κείμενη νομοθεσία για σωστή αποτύπωση των οργανικών κενών», χωρίς βέβαια να μας αναφέρει τη νομοθεσία στην οποία αναγράφεται η άποψή του, σύμφωνα με την οποία το συμβούλιο θα έπρεπε να θεωρήσει απόντες τους συναδέλφους που είχαν υποβάλλει αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία. Σήμερα βέβαια συμφώνησε ομόφωνα ότι καλώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία του χαρακτηρισμού των υπεράριθμων συναδέλφων.

Προσοχή

Οι παραπάνω εκπ/κοί πρέπει να υποβάλλουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων για αλλαγή της οργανικής τους θέσης, έως την Παρασκευή 15-05-20 και ώρα 10:00π.μ.

 

Θέμα 2ο : Αίτημα του Δ/ντή του 3ου Γυμνασίου, που αφορούσε στην κάλυψη νέου λειτουργικού κενού στην ειδικότητα ΠΕ02, λόγω αναρρωτικής άδειας εκπ/κού.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε ομόφωνα.

 

Θέμα 3ο: Αίτημα του Δ/ντή του 7ου Γυμνασίου, που αφορούσε στην κάλυψη των αναγκών της σχολικής του μονάδας για γραμματειακή υποστήριξη.

Τo αίτημά του δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά μπορεί να ικανοποιηθεί στο μέλλον, εφ’ όσον επιστρέψει κάποιος εκπ/κός από άδεια και δεν έχει διδακτικό ωράριο.

 

Θέμα 4ο: Αίτημα του Δ/ντή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., που αφορούσε στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της σχολικής του μονάδας, λόγω παραίτησης αναπληρωτή εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ87.08.

Τo αίτημά του θα ικανοποιηθεί, εφόσον γίνει δεκτή από το Υπουργείο η αναβάθμιση αναπληρωτή εκπ/κού, που είναι ήδη τοποθετημένος στη σχολική μονάδα.

 

Θέμα 5ο: Αίτηση  εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού της.

Τo αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 6ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ87.03 και ΠΕ87.09, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 7ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων εκπ/κών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 8ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας έξι αναπληρωτών εκπ/κών, για βαθμολογική εξέλιξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 9ο: Αιτήσεις μαθητή, που αφορούσαν την κάλυψη των εκπ/κών του αναγκών στην κατ’ οίκον διδασκαλία.

Το ένα αίτημά του ικανοποιήθηκε, ενώ το άλλο δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού και αναρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18-05-20 και ώρα 12μμ. με βασικό θέμα τις οριστικές τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπ/κών.
  • Αν κάποιος συνάδελφος διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος, παρακαλούμε να μας ενημερώσει ώστε να το διερευνήσουμε και φυσικά να υποβάλει σχετική ένσταση στην υπηρεσία.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469