ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 20-05-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 20-05-20  (Πράξη 18η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 20-05-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Οριστικοποίηση οργανικών τοποθετήσεων υπεράριθμων εκπ/κών.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων και αφού δεν κατατέθηκε καμία ένσταση, οριστικοποιήθηκαν ομόφωνα οι οργανικές τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπ/κών.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αναμόρφωση του πίνακα των οργανικά υπεράριθμων εκπ/κών και του πίνακα οργανικών κενών-πλεονασμάτων.

Τέλος αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία από σήμερα έως την Τρίτη 26-05-20 και ώρα 23:59μ.μ., προκειμένου να υποβληθούν δηλώσεις προτίμησης σχολείων από τους εκπ/κούς, που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήρθαν με μετάθεση) και επιθυμούν οργανική τοποθέτηση, από τους εκπ/κούς που επιθυμούν βελτίωση θέσης και τους οργανικά υπεράριθμους, που δεν άλλαξαν οργανική θέση στην προηγούμενη φάση. (Όλοι οι παραπάνω θα συγκριθούν μεταξύ τους με μόρια μετάθεσης, με εξαίρεση τις ειδικές κατηγορίες, που προηγούνται και συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους).

 

Θέμα 2ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 που αφορούσε την ένταξή του σε ειδική κατηγορία.

Το αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό από τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου, διότι ως γνωστό ο αιρετός της ΚΕΕ δε συμμετέχει στην παραπάνω διαδικασία, αφού δεν αναφέρεται πουθενά στη σχετική νομοθεσία ότι αυτή η διαδικασία εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΔΕ.

 

Θέμα 3ο: Σύνταξη πίνακα προακτέων εκπ/κών της Δ.Δ.Ε Πιερίας για βαθμολογική εξέλιξη.

Κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας προήχθησαν συνολικά τέσσερεις εκπ/κοί των ειδικοτήτων ΠΕ03, ΠΕ80, ΠΕ87.09 και ΠΕ91.01.

 

 

    Συναδέλφισσες-φοι η Κίνηση Ελεύθερων Εκπ/κών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους της εκλιπούσης συναδέλφισσας Βουλγαρίδου Αναστασίας, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή, καθιστώντας την εκπαιδευτική κοινότητα φτωχότερη, αφού με το ήθος, την ευγένεια και ηρεμία που διέθετε, τα ιδιαίτερα διοικητικά της χαρίσματα και την εργατικότητά της κοσμούσε όχι μόνο το 1ο ΕΠΑ.Λ, όπου υπηρετούσε ως Υπ/ντρια, αλλά και όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

 

         ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Στην επόμενη συνεδρίαση, που ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία, θα υλοποιηθούν οι οργανικές τοποθετήσεις στα κενά που ανακοινώθηκαν σήμερα, στον αναμορφωμένο πίνακα στην ιστοσελίδα της Δ/νσης και ενδέχεται να ικανοποιηθούν και κάποιες βελτιώσεις θέσης, εφόσον προκύψουν αλυσιδωτές μετακινήσεις συναδέλφων. 

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469