ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 10-8-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 10-08-20  (Πράξη 25η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 10-08-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Ενστάσεις εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ01 και ΠΕ06, με τις οποίες ζητούσαν να  εμφανιστεί το πλεόνασμα της ειδικότητάς τους, στη σχολική τους μονάδα.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε ομόφωνα από τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου.

Ως γνωστό ο αιρετός της ΚΕΕ παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις, αλλά δε συμμετέχει στις ψηφοφορίες, αφενός για να υλοποιήσει την απόφαση της ΕΛΜΕ Πιερίας και αφετέρου για να μη νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες, σύμφωνα με τα όσα αναφέραμε και σε προηγούμενα ενημερωτικά.

 

Θέμα 2ο: Πρόταση του αιρετού της ΚΕΕ με την οποία ζητούσε να συνυπολογιστούν στην ανακοινοποίηση του πίνακα κενών – πλεονασμάτων και τα κενά των συναδέλφων, που έχουν απαλλαγή από το διδακτικό τους ωράριο έως τις 31-8-20.

Η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι θα έπρεπε να δοθούν τα κενά των παραπάνω συναδέλφων, αφού σύμφωνα με το γράμμα του νόμου οι παραπάνω συνάδελφοι έχουν απαλλαγή έως 31-08-20, αλλά και για να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι, που έχουν μεγάλο αριθμό μορίων μετάθεσης, διότι μετά την τοποθέτησή τους θα εμφανιστούν τα λειτουργικά κενά των παραπάνω εκπ/κών, που ούτως ή άλλως εδώ και πολλά χρόνια απαλλάσσονται από το διδακτικό τους έργο.

 

Θέμα 3ο: Ανακοινοποίηση του πίνακα λειτουργικών κενών – πλεονασμάτων, λόγω των αλλαγών, που πραγματοποίησαν στα στοιχεία του πίνακα Α΄ κάποιες σχολικές μονάδες.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 3:1.

Ο αιρετός της ΚΕΕ όπως προαναφέραμε, δε συμμετέχει στην ψηφοφορία για τη λήψη παράνομων αποφάσεων, των οποίων οι παρενέργειες άρχισαν να εμφανίζονται και θα είναι ακόμη πιο έντονες όταν συνάδελφοι με πολλά μόρια μετάθεσης θα ταλαιπωρούνται μία ολόκληρη χρονιά, αφού στα καλύτερα λειτουργικά κενά, που θα εμφανιστούν σε μεταγενέστερο χρόνο, θα τοποθετηθούν συνάδελφοι με λιγότερα μόρια ή ακόμη και αναπληρωτές.

 

Θέμα 4ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86, σύμφωνα με τις οποίες ζητούσαν να διατεθούν στην ειδική αγωγή.

Τo αίτημα τους δεν έγινε δεκτό, διότι δεν υπάρχουν πλεονάσματα εκπ/κών της ειδικότητάς τους, ώστε να διατεθούν οι αιτούντες στην ειδική αγωγή.

 

Θέμα 5ο: Ένταξη εκπ/κών σε ειδική κατηγορία μετάθεσης, είτε ως πολύτεκνοι, είτε λόγω αναπηρίας.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα 4:0, διότι ο αιρετός της ΚΕΕ δε συμμετέχει στην παραπάνω διαδικασία, αφού αυτή σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΔΕ.

 

Θέμα 6ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ79.01, για μισθολογική εξέλιξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1) Λόγω της ανακοινοποίησης του πίνακα κενών – πλεονασμάτων θα δοθεί νέα προθεσμία έως την Τετάρτη 12-08-20 και ώρα 10 π.μ, προκειμένου να υποβάλλουν σχετική δήλωση οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να κριθούν υπεράριθμοι.

2) Στην επόμενη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12-08-20 θα υλοποιηθεί ο χαρακτηρισμός (ονομασία) των υπεραρίθμων εκπ/κών.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6947842040 τηλ. 6930478469