ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 09-09-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 09-09-20 (Συνέχεια της 30ης πράξης)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 09-09-20 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Αίτηση – ένσταση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02.50, που αφορούσε στην προσωρινή του τοποθέτηση.

 Η ένστασή της απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

Η απάντηση που δόθηκε τηλεφωνικά, κατόπιν σχετικού ερωτήματος προς το Υπουργείο, ανέφερε πως θα πρέπει το συμβούλιο να ερμηνεύσει τη σχετική εγκύκλιο και να αποφασίσει όπως αυτό κρίνει.

Ο αιρετός της ΚΕΕ υποστήριξε ότι η συνάδελφος έχει απόλυτο δίκιο, διότι στην πιο πρόσφατη σχετική εγκύκλιο 113706/Ε2/02-09-20, είναι ξεκάθαρο ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών ειδικής αγωγής έπονται των τοποθετήσεων των νεοδιόριστων, όπως άλλωστε  συμβαίνει και στη Γενική Εκπαίδευση.

 

Θέμα 2ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ04.04, που αφορούσε στη διάθεσή της σε άλλες σχολικές μονάδες, για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου με μαθήματα Α΄ ανάθεσης .

Τo αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Ενημέρωση του συμβουλίου από την υπηρεσία σχετικά με αιτήσεις σχολικών μονάδων, που αφορούσαν σπάσιμο τμημάτων, λόγω ειδικών συνθηκών.

Τα παραπάνω αιτήματα θα τα εξετάσει αύριο η υπηρεσία και θα τα φέρει στο συμβούλιο, προκειμένου να υπολογιστούν τα νέα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων.

 Επειδή διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι κάποιοι Δ/ντές συμπλήρωσαν τους πίνακες Α΄ με σπασμένα τμήματα, χωρίς έγκριση από την υπηρεσία και προκειμένου να υπάρχει ίση μεταχείριση των σχολικών μονάδων, ο  αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε στη Δ/ντρια Εκπ/σης να εγκρίνει όλα τα αιτήματα των σχολικών μονάδων, διότι αυτό θα συμβάλλει και στην επιπλέον προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας από τον κορωναϊό.

 

Θέμα 4ο: Προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις εκπ/κών Γενικής Εκπαίδευσης  για την κάλυψη, των λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν από τους τρεις υπηρεσιακούς και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ενώ η ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της Δ/νσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα και θα αφορά τις ειδικότητες ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ79.01, ΠΕ80, ΠΕ87.02, ΠΕ87.08 και ΠΕ88.02.

Ο αιρετός της ΚΕΕ, μολονότι συμμετείχε στην παραπάνω διαδικασία για να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων,  δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία κατά τη λήψη των αποφάσεων, υλοποιώντας την από 5-8-2020 σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, προκειμένου να μη νομιμοποιηθεί η διαδικασία, που απορρέει από την εφαρμογή της απαράδεκτης σχετικής εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. για λόγους που έχουμε αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα ενημερωτικά μας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμη και σήμερα το Υπουργείο πραγματοποιεί πολλές υπηρεσιακές μεταβολές στους εκπ/κούς, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται από το ίδιο ο προγραμματισμός, που είχε αποστείλει προς τις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης, σχετικά με τις τοποθετήσεις των εκπ/κών. Κατόπιν ενημέρωσης του συμβουλίου από την υπηρεσία, συνολικά 11 χθεσινές μεταβολές (αποσπάσεις ή ανακλήσεις αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κ.α), αφορούσαν το ΠΥΣΔΕ Πιερίας, ενώ συνολικά ο αριθμός των μεταβολών που έγιναν τελευταία, απαριθμεί αρκετές δεκάδες. Η δικαίωση για το αίτημα που υπέβαλλε στο ΠΥΣΔΕ ο αιρετός της ΚΕΕ, ως προς την έναρξη της διαδικασίας των προσωρινών τοποθετήσεων, ήρθε έστω και αργά.

 Δυστυχώς σε μία και μοναδική ακραία περίπτωση ο αιρετός της ΚΕΕ δεν εφάρμοσε την απόφαση της ΕΛΜΕ Πιερίας, για αποχή από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και καταψήφισε την απόσπαση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02 στο Μουσικό Σχολείο, αφού δεν είχε υποβληθεί βιογραφικό της συναδέλφισσας, όπως είχε ζητηθεί από την υπηρεσία στη σχετική ανακοίνωση.

 Έτσι έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία 4:1 η πρόταση του αιρετού της ΔΑΚΕ για απόσπαση της εκπ/κού στο Μουσικό Σχολείο, χωρίς υποβολή του απαραίτητου βιογραφικού και δικαιολογητικών, ενώ ακριβώς τα ίδια μέλη είχαν υποστηρίξει την πρόταση για τον συγκεκριμένο τρόπο επιλογής των συναδέλφων, που θα αποσπαστούν σ’ αυτό το σχολείο και μόλις χθες οι ίδιοι απέσπασαν πέντε συναδέλφους, κρίνοντάς τους από το βιογραφικό τους.

 Το καλύτερο δε από όλα ήταν το επιχείρημα, που χρησιμοποίησαν τα τέσσερα μέλη, περί δήθεν ίσης μεταχείρισης όλων των εκπ/κών, καταργώντας κάθε αίσθηση δικαίου.

 

   

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Μέχρι αύριο Πέμπτη 10-09-20 ώρα 15:00μ.μ καλούνται οι ειδικότητες και οι κατηγορίες των εκπ/κών, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Δ/νσης να υποβάλλουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων για προσωρινή τοποθέτηση ή απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.
  • Σας ενημερώνουμε ότι από τις 28-08-20 μέχρι σήμερα ο αιρετός της ΚΕΕ δεν έλαβε από την υπηρεσία καμία απάντηση στο αίτημα, με το οποίο ζητούσε να του χορηγηθούν οι αριθμοί μητρώου των εκπ/κών, προκειμένου να μπορεί να ελέγχει τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, οι οποίες αναρτώνται με τον αριθμό μητρώου και όχι το όνομά τους, αφού αυτό θεωρείται προσωπικό δεδομένο.
  • Ως γνωστό εδώ και οκτώ χρόνια καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να φιμωθούν οι αιρετοί της ΚΕΕ μέσα στο ΠΥΣΔΕ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

      Αυτό όμως που δεν κατάφεραν οι επιτήδειοι, το κατάφερε η γραμματέας         του ΠΥΣΔΕ με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Κάθε φορά που αρχίζει η αντιπαράθεση με τον αγαπητό αιρετό της ΔΑΚΕ και προκειμένου να μη ξαναβρίσει τον αιρετό της ΚΕΕ, αφού λόγω τηλεδιάσκεψης καταπιέζεται και δε μπορεί να τον φτύσει, η γραμματέας αποφασίζει να τους κλείνει τα μικρόφωνα και να τους φιμώνει. Φυσικά δεν είναι σωστό να μάθουν τα νέα υπηρεσιακά μέλη για τα γεγονότα που συνέβαιναν κατά το παρελθόν μέσα στο ΠΥΣΔΕ, τις εποχές που ο αιρετός της ΔΑΚΕ ήταν παράνομα μέσα στο συμβούλιο και συμπεριφερόταν με το χειρότερο τρόπο στον αιρετό της ΚΕΕ και σε πολλούς άλλους συναδέλφους.

           Έτσι λοιπόν ο αιρετός της ΚΕΕ σας ενημερώνει ότι ακόμη και για το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων θα υποβάλει σχετικό αίτημα στην υπηρεσία, με το οποίο θα ζητά να σταματήσει η λογοκρισία, που επιβάλλει αυθαίρετα η γραμματέας και να ξεκινήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469