Ο Πρόεδρος ήταν λεβεντιά

Ο Πρόεδρος ήταν λεβεντιά

 

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 8:30 έξω από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Πιερίας. Παρόντες μέλη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, μέλη του Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας Ένωσης Γονέων, η νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης και … μερικοί άσχετοι, εκπρόσωποι του λαού, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρόκειται, υποτίθεται, για συνάντηση-παράσταση διαμαρτυρίας.

Έχει προηγηθεί συνάντηση τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, από την οποία, παραδόξως προέκυψε και κοινό κείμενο-ψήφισμα των δύο φορέων! Επίσης, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Θέματα αιχμής και εξαιρετικά επείγοντα, σχετιζόμενα με την επικείμενη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

– σπάσιμο τμημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών,

– καθαρίστριες, που ακόμα δεν είχαν προσληφθεί,

– καθαριστικά, που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα σχολεία, λόγω του ότι η εταιρεία, που τα προμηθεύει έχει σταματήσει τη συνεργασία με το Δήμο,

– αντισηπτικά, που δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία,

– μάσκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, που επίσης δεν έχουν πάει στα σχολεία,

– μεταφορά μαθητών με σχολικά λεωφορεία, κλπ

Ο Πρόεδρος φυσικά έχει άλλη άποψη. Περιμένει από τη νέα Διευθύντρια να τον ενημερώσει πότε θα μπορέσει να δεχθεί τους εκπροσώπους των δύο φορέων, λες και πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη στην οποία θα προσφέρουμε λουλούδια και γλυκά!

Επιπλέον, υπάρχει και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Λ.Μ.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Πιερίας την οποία ο Πρόεδρος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια, αλλά και ακόμα πιο παλιές αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. (πιο παλιές και από τα παπούτσια του Προέδρου) για συνάντηση τόσο με τον προηγούμενο Διευθυντή, όσο και με τη νέα Διευθύντρια Εκπαίδευσης. Καμία από τις αποφάσεις αυτές δεν υλοποιήθηκε, φυσικά εξαιτίας της άρνησης του Προέδρου να τις υλοποιήσει. 

Τη συγκεκριμένη βέβαια συνάντηση της Τετάρτης τελικά δεν μπόρεσε να την αποφύγει, οπότε οι δύο φορείς καταθέτουν το κοινό κείμενο στη νέα Διευθύντρια και οι παριστάμενοι προσπαθούν «εν συντομία» να διαφωτίσουν τη νέα Διευθύντρια για τις απόψεις και τα αιτήματά τους.

Το λόγο παίρνει φυσικά και ο Πρόεδρος και εξηγεί:

– Η ειδική αγωγή έτσι, η ειδική αγωγή αλλιώς, η ειδική αγωγή παραλλιώς … τελεία.

Τώρα τη θυμήθηκες την ειδική αγωγή Πρόεδρε; Όταν ζητούσαμε να συγκληθεί Δ.Σ. προκειμένου να δούμε γιατί κόπηκαν τόσα κενά ειδικής αγωγής από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, τι έκανες; Τίποτα απολύτως. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι συνάδελφοι, που είχαν τα μόρια και θα μπορούσαν να διοριστούν σε σχολεία της Κ. Μακεδονίας να αναγκαστούν να ξενιτευτούν, ενώ κάποιοι άλλοι για λίγα μόρια έχασαν και το διορισμό.

Όταν διαμαρτυρηθήκαμε στη Διευθύντρια ότι δεν έχουμε καθαριστικά στα σχολεία, ο Πρόεδρος μας εξήγησε ότι αυτός στο δικό του σχολείο έκανε καλή διαχείριση (προφανώς οι άλλοι όχι) και έχει πλεόνασμα σε καθαριστικά, οπότε μπορεί να εξυπηρετήσει και τους υπόλοιπους! Άραγε πώς κάνεις καλή διαχείριση στα καθαριστικά; Ή το σχολείο σου είναι κλειστό, ή σταματάς να καθαρίζεις, ή έχεις καλές καθαρίστριες, που καθαρίζουν με το σάλιο τους και δεν χρειάζονται καθαριστικά.

Μιας και όμως έχουμε παρούσα τη νέα Διευθύντρια προσπαθούμε να θίξουμε και μερικά άλλα θέματα, αφού απ’ ότι φαίνεται ο Πρόεδρος θα κανονίσει την επόμενη συνάντηση μετά τις εκλογές!

– Γιατί δεν επιτρέπεται στους αιρετούς να αναρτούν τα ενημερωτικά δελτία στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, όπως παλιά;

– Γιατί δεν αναρτώνται οι πίνακες Α των σχολείων;

– Γιατί δεν αναρτώνται οι δηλώσεις προτίμησης και τα μόρια των συναδέλφων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια;      

– Για στις τοποθετήσεις αναφέρονται οι Α.Μ. των συναδέλφων και όχι τα ονόματα;

Ο Πρόεδρος μας διακόπτει. Δεν επιτρέπει να τεθούν άλλα θέματα! Πρόεδρος είναι ό,τι θέλει κάνει ή πιο σωστά ό,τι θέλει δεν κάνει. Λογοκρισία και φίμωση και προστασία της Διοίκησης ακόμα και από μερικά απλά, πλην όμως ενοχλητικά ερωτήματα, που κάποιοι γραφικοί τολμούν να θέτουν.

Νέα ήθη; Ή μήπως παλιά;

Υ.Γ.: Φυσικά όλα τα παραπάνω γεγονότα εξελίχθηκαν μπροστά σε όλους τους κομματικούς συνδικαλιστές, που σφύριζαν αδιάφορα, διότι δεν πρέπει να  ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος οφείλει το αξίωμά του στη συνεργασία των κομματικών παρατάξεων, δηλαδή της 2ης, της 3ης και της 4ης δύναμης, που «πέταξαν έξω» την 1η Δύναμη, δηλαδή την

 

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών