ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 25-09-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 25-09-20  (πράξη 35η  )

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 25-09-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αιτήματα δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ01 και ΠΕ06, που αφορούσαν στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Τα αιτήματά τους έγιναν ομόφωνα δεκτά.

 

Θέμα 2ο: Επανεξέταση ένστασης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ07, που αφορούσε στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου.

Το θέμα της ένστασης το επανέφερε στο συμβούλιο ο αιρετός της ΚΕΕ, αφού προωθήθηκε στην υπηρεσία πίνακας Α΄(κενών-πλεονασμάτων) από το Δ/ντή του Μουσικού σχολείου, σύμφωνα με τον οποίο η συναδέλφισσα θα  συμπληρώνει το υποχρεωτικό της ωράριο στη σχολική της μονάδα με μαθήματα Β΄ ανάθεσης.

Ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε από το συμβούλιο να λειτουργήσει, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να ανακαλέσει άμεσα την προηγούμενη απόφαση, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία 4:1 (μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ), με την οποία η συναδέλφισσα θα συμπληρώσει το υποχρεωτικό της ωράριο σε άλλες δύο σχολικές μονάδες, ενώ δικαιούται να συμπληρώσει στη σχολική της μονάδα με μαθήματα Β΄ ανάθεσης.

Σημειωτέον ότι η συνάδελφος είναι από τις παλαιότερες στην εκπαίδευση, δεν οδηγεί και καλείται να συμπληρώσει το ωράριό της σε τρεις σχολικές μονάδες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε περιφερειακό σχολείο. Επιπλέον ο Δ/ντής του Μουσικού σχολείου με έγγραφό του εξήγησε στη Δ/ντρια Εκπ/σης και στα μέλη του συμβουλίου τις ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει η σχολική του μονάδα, ως προς την εξαγωγή του ωρολογίου προγράμματος και ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση της συναδέλφισσας, για να μη δημιουργηθεί δυσλειτουργία σε τρεις εμπλεκόμενες σχολικές μονάδες.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά ο αιρετός της ΔΑΚΕ λειτούργησε με εμπάθεια και κλείνοντας την κάμερα και το μικρόφωνό του αποχώρησε από το συμβούλιο.

Ο αιρετός της ΚΕΕ ζήτησε από τα δύο υπηρεσιακά μέλη του συμβουλίου, που είναι και Δ/ντές σχολικών μονάδων να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ίδια ευαισθησία που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των δικών τους σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών των μονάδων τους.

Η πρόεδρος του συμβουλίου παρέπεμψε το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

 

Θέμα 3ο: Προσωρινές τοποθετήσεις και αποσπάσεις μονίμων εκπ/κών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 4ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ80 έως ΠΕ88.01.

Σχεδόν όλες αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 Εξαίρεση αποτελούν οι αποφάσεις του συμβουλίου, που αφορούν συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες, οι οποίες πάρθηκαν κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψήφισε τις εν λόγω αποφάσεις, διότι είναι πολύ δύσκολο να μετακινείται ένας συνάδελφος σε τέσσερεις ή πέντε σχολικές μονάδες και επίσης είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν τόσες σχολικές μονάδες για την εξαγωγή των ωρολογίων προγραμμάτων τους.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469