ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

 

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΕ στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας Βαρδακώστας Γεώργιος και Μπουλούμης Δημήτρης σας ενημερώνουν για τα εξής θέματα:

 

Α) Την Τρίτη 22-09-2020 η ΚΕΕ έφερε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ τις εξής προτάσεις:

 

  • Χρήση ειδικών προσωπίδωναπό τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών (πλέξιγκλας) στα γραφεία των εκπαιδευτικών. Αποφασίστηκε ομόφωνα η υποβολή σχετικού ερωτήματος προς το υπουργείο και την ΟΛΜΕ.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Μουσικών σχολείων και της Γενικής Εκπαίδευσης.Αποφασίστηκε ομόφωνα η ανακοίνωση σχετικού κειμένου.
  • Υλοποίηση προηγούμενης απόφασης του ΔΣ, από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, σχετικά με την πραγματοποίηση συνάντησης του συμβουλίου με την Διευθύντρια Β’/θμιας Εκπ/σης.

    Το ραντεβού προγραμματίστηκε  για την Παρασκευή 25-09-2020.

  • Εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τη νέα Ένωση Γονέων.

    Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και θα γίνει σχετική διερεύνηση.

 

Β) Την Παρασκευή 25-09-2020 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με την Διευθύντρια Β’/θμιας Εκπ/σης, στην οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

 

  • Κτηριακά προβλήματα σχολικών μονάδων.

Η Διευθύντρια ζήτησε από το Δ.Σ να γίνει καταγραφή των κτηριακών                             προβλημάτων των σχολικών μονάδων του Νομού.

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και έγκριση των αιτημάτων των σχολικών μονάδων για σπάσιμο τμημάτων.

Η Διευθύντρια ανέφερε πως αν καλυφθούν με προσωπικό οι σχολικές μονάδες και υπάρχει πλεονάζον προσωπικό μπορεί να επανεξετάσει τα αιτήματα με μεγαλύτερη ευελιξία.

  • Συνωστισμός μαθητών στα σχολικά λεωφορεία.

Η Διευθύντρια μας ενημέρωσε ότι για το παραπάνω θέμα προγραμματίστηκε ραντεβού με την Αντιπερειφεριάρχη Πιερίας.

  • Καταλήψεις των σχολικών μονάδων και απαραίτητες παρεμβάσεις από τη διοίκηση για την ομαλή διαχείριση τους.

Τα μέλη του Δ.Σ ανέφεραν στη Διευθύντρια ότι πρέπει να δοθούν αναλυτικές οδηγίες στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων για την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων, που προκύπτουν από τις καταλήψεις, αλλά και από τη συμπεριφορά μαθητών και γονέων σχετικά με τον κορονωϊό.

  • Υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και βελτίωση της ενημέρωσης των συναδέλφων.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αφού υιοθέτησε τα παρακάτω αιτήματα της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών σχετικά με το παραπάνω θέμα, τα κατέθεσε εγγράφως στη Διευθύντρια και αναμένει τις ενέργειές της.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Β΄/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

1)    Να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας οι δηλώσεις των συναδέλφων με τις προτιμήσεις των σχολείων, για προσωρινή τοποθέτηση ή απόσπαση, καθώς επίσης και τα μόριά τους.

2)    Να αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας τα ενημερωτικά των αιρετών του ΠΥΣΔΕ, καθώς επίσης και της ΕΛΜΕ Πιερίας.

3)    Να αναρτώνται από τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων οι πίνακες Α (κενών-πλεονασμάτων), στα σχολεία τους, προς ενημέρωση των συναδέλφων.

4)    Να παρακρατείται η συνδρομή των εκπ/κών της Β΄/θμιας Εκπ/σης, προς την ΕΛΜΕ Πιερίας, μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, εξαιρώντας μόνο τους συναδέλφους, που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να είναι γραμμένοι στο συνδικάτο.

5)    Να προωθούνται μέσω της ΔΙΔΕ Πιερίας τα ενημερωτικά των αιρετών του ΠΥΣΔΕ καθώς επίσης και της ΕΛΜΕ, στα email των συναδέλφων.

6)    Να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία από τη μεριά της υπηρεσίας, για το σπάσιμο των τμημάτων εν μέσω πανδημίας και ισότιμη αντιμετώπιση των σχολικών μονάδων.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Στο τέλος της επίσκεψης ο αιρετός της ΚΕΕ ρώτησε τη Διευθύντρια αν γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης μείωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε τα οργανικά κενά της ειδικής αγωγής στην περιφέρειά του κατά 56 θέσεις και μάλιστα εντελώς αυθαίρετα, αλλά η Δ/ντρια απάντησε ότι δεν το γνωρίζει. Δεσμεύθηκε όμως να το διερευνήσει.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469