ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 09-03-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 09-03-2021  (Πράξη 5η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 09-03-21 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αίτημα του Ε.Κ Κατερίνης, που αφορούσε στην τροποποίηση της απόφασης διάθεσης δύο εκπ/κών στο συγκεκριμένο Ε.Κ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 2ο: Αίτηση εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού της τίτλου.

Τo αίτημά της έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Τροποποίηση προσωρινών τοποθετήσεων και διάθεσης εκπ/κών σε σχολικές μονάδες, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών και λόγω επιστροφής εκπ/κού από άδεια.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 4ο: Αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ79.01, για μισθολογική κατάταξη.

Αναγνωρίστηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία της παραπάνω αναπληρώτριας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 5ο: Ενημέρωση του συμβουλίου σχετικά με έγγραφο, που απεστάλη από τέσσερεις εκπ/κούς προς τη Δ/ντρια Β΄/θμιας Εκπ/σης και το ΠΥΣΔΕ Πιερίας, που αφορούσε στην απόρριψη της ένστασής τους κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

 Οι τέσσερεις συνάδελφοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά και την απογοήτευσή τους για την απόφαση του συμβουλίου να απορρίψει κατά πλειοψηφία 4:1 την ένστασή τους, που αφορούσε στη μη προσμέτρηση των μορίων μετάθεσης, που λαμβάνουν οι συνάδελφοι από τα σπουδάζοντα τέκνα, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των σχετικών βεβαιώσεων από τους ενδιαφερόμενους, εξαιτίας της κακής ενημέρωσης, που υπήρχε εν μέσω κορωνοϊού. Επιπλέον ζήτησαν με το έγγραφό τους να επανεξεταστεί το πρόβλημά τους.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των συναδέλφων κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

 Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του συμβουλίου συντάχθηκαν με την άποψη της υπηρεσίας, ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι καταληκτικές προθεσμίες από όλους τους εκπαιδευτικούς.

Η πρόταση του αιρετού της ΚΕΕ, η οποία καταψηφίστηκε για άλλη μία φορά και από τους τέσσερεις υπηρεσιακούς, ανέφερε ότι: «θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα από την υπηρεσία και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, που δεν κατέθεσαν ενστάσεις για παρόμοιες περιπτώσεις και στη συνέχεια να γίνουν όλες δεκτές», διότι εν μέσω καραντίνας δεν υπήρχε καλή ενημέρωση των συναδέλφων για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ότι επιπλέον δημιουργήθηκε παρανόηση εξαιτίας της ενημέρωσης, που έλαβαν από την υπηρεσία, σχετικά με θέματα που αφορούσαν τη μισθοδοσία τους, σύμφωνα με την οποία αναφερόταν πως η υποβολή σχετικών βεβαιώσεων σπουδών των τέκνων δεν ήταν απαραίτητη, εφόσον δεν έχει επέλθει κάποια μεταβολή ως προς τα σπουδάζοντα τέκνα.

 

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Η επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11-03-21 και θα έχει ως βασικό θέμα τον υπολογισμό των οργανικών κενών για τη διενέργεια των μεταθέσεων.

 Σημειωτέον ότι, με βάση πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου, για πρώτη φορά θα ληφθούν υπόψη στον υπολογισμό των φετινών οργανικών κενών και οι αιτήσεις παραίτησης των εκπ/κών, που θα υποβληθούν μέχρι τις 10-03-21 (έως σήμερα κατατέθηκαν 63 αιτήσεις παραίτησης).

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469