ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 22-04-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 22-04-21  (Πράξη 11η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 22-04-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Υπόμνημα εκπ/κών των τομέων Μηχανολογίας, Γεωπονίας και Δομικών έργων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται να ζητηθεί νέος πίνακας Α΄ (οργανικών κενών-πλεονασμάτων) από τη σχολική μονάδα, προκειμένου να υπολογιστούν με ασφάλεια τα οργανικά κενά πλεονάσματα σε αυτήν, αφού έχουν επέλθει κάποιες μεταβολές στον αριθμό των φοιτούντων μαθητών.

 Στο σχετικό υπόμνημα αναφέρουν ότι: σύμφωνα με την Υ.Α. 18533/Δ4 ΦΕΚ Β450/4-2-2018 οι μη παρακολουθούντες μαθητές δεν λαμβάνονται υπόψη στον προγραμματισμό των τμημάτων για το επόμενο σχολικό έτος, τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων των εκπαιδευτικών (συνημμένη η Υ.Α).

  Επειδή λοιπόν υπήρχαν αρκετοί μη παρακολουθούντες μαθητές στη σχολική τους μονάδα, ο αριθμός των οργανικών κενών-πλεονασμάτων, που είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο (11-03-21), ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος από τα πραγματικά οργανικά κενά. Αυτό βέβαια θα είχε ως αποτέλεσμα να καταλάβουν αυτά τα πλασματικά οργανικά κενά κάποιοι συνάδελφοι, οι οποίοι μπορεί να ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και στη συνέχεια να εκτοπίσουν τους παλαιότερους εκπ/κούς ως υπεράριθμους.

   Ο αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε στο συμβούλιο να έρθει άμεσα η υπηρεσία σε επικοινωνία με το Δ/ντή της σχολικής μονάδας και  εφόσον είναι ενήμερος και σύμφωνος με το παραπάνω  έγγραφο των συναδέλφων, να του ζητηθεί νέος πίνακας Α΄. Στη συνέχεια να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο και να προσαρμοστούν τα νέα δεδομένα στον τελικό πίνακα οργανικών κενών-πλεονασμάτων.

   Ομόφωνα έγινε δεκτή η παραπάνω πρόταση και κατόπιν επικοινωνίας με το Δ/ντή της σχολικής μονάδας το συμβούλιο έλαβε την πληροφορία ότι ο Δ/ντής ήταν γνώστης του σχετικού υπομνήματος και ότι συμφωνούσε με τα στοιχεία που αναφέρονταν σε αυτό.

  Έτσι λοιπόν ζητήθηκε από το Δ/ντή του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ να αποστείλει μέχρι αύριο Παρασκευή 23-04-21 τον νέο πίνακα Α΄.

   Στη συνέχεια ο αιρετός της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι καταψηφίζει τον νέο πίνακα Α΄, (μολονότι ακόμη δεν έχει αποσταλεί στην υπηρεσία), διότι τον θεωρεί αναξιόπιστο και μάλιστα ότι θα πρέπει να εγκληθούν κάποιοι για τον αριθμό των μαθητών του σχολείου. Επίσης ζήτησε αντίγραφο του πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων, στο οποίο να αναγράφεται η απόφαση του συλλόγου, σύμφωνα με την οποία διαγράφηκαν κάποιοι μαθητές.

   Προφανώς κάποιοι συνεχίζουν να ασκούν επιλεκτικό έλεγχο των σχολικών μονάδων, διότι βλέπουν μόνο το δέντρο, που θέλουν να τακτοποιήσουν, αδιαφορώντας για το δάσος, που θα υποστεί ζημιά από τα πλασματικά οργανικά κενά. Αυτό είναι κάτι που συνέβαινε κατά κόρον τις «καλές εποχές», όταν προέκυπταν οργανικά κενά ακόμη και με 6 ώρες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα πολλοί συνάδελφοι.

 

Θέμα 2ο: Αιτήσεις  εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ02, ΠΕ06, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους τίτλου.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Αίτηση του Ε.Κ Κατερίνης, που αφορούσε στην τροποποίηση της απόφασης διάθεσης εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ86 στο συγκεκριμένο Ε.Κ.

Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό. 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αναβλήθηκε η ανακοίνωση του πίνακα των οργανικών κενών-πλεονασμάτων των σχολικών μονάδων για την επόμενη Δευτέρα 26-04-21.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469