ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 11-5-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 11-05-21  (Πράξη 14η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 11-05-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο :Τροποποίηση Πίνακα Οργανικών Κενών και Πλεονασμάτων  του ΠΥΣΔΕ Πιερίας 2021,  ως προς τα πλεονάσματα του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

 

Το συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτές τις αλλαγές του 1ου ΕΠΑ.Λ στον πίνακα Α΄ οργανικών κενών – πλεονασμάτων, που αφορούσαν στους κλάδους ΠΕ04 και ΠΕ82, οπότε θα αναρτηθεί άμεσα ο τροποποιημένος πίνακας οργανικών κενών – πλεονασμάτων στην ιστοσελίδα της ΔΙΔΕ Πιερίας, με τις σχετικές ανακοινώσεις, που αφορούν στις νέες προθεσμίες για την υποβολή των αντίστοιχων αιτήσεων των εκπαιδευτικών.

Ο αιρετός της ΚΕΕ ανέφερε στο συμβούλιο, πως θα πρέπει όλα τα μέλη του συμβουλίου να αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τις σχολικές μονάδες και όχι ανάλογα με τα πρόσωπα που διευθύνουν κάθε μία από αυτές, ώστε να διορθώνονται τα λάθη, χωρίς να επιρρίπτονται ευθύνες σε συναδέλφους, που έκαναν κάποιο ακούσιο λάθος.

Επίσης ο αιρετός της ΚΕΕ υπενθύμισε στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 26-04-21, το συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία 4:1, το νέο πίνακα Α΄ του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ, μολονότι οι διαδικασίες των οργανικών τοποθετήσεων δεν είχαν ξεκινήσει ακόμη.      

 

 

Θέμα 2ο : Τροποποίηση  προσωρινών τοποθετήσεων και τροποποίηση της απόφασης διάθεσης εκπ/κών σε άλλες σχολικές μονάδες, για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

 

Οι παραπάνω αλλαγές προέκυψαν λόγω επιστροφής εκπ/κού από άδεια, αποφασίστηκαν ομόφωνα και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 3ο: Τροποποίηση της πρότασης, που θα αποσταλεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για το διοικητικό έργο των εκπ/κών.

Οι παραπάνω αλλαγές προέκυψαν από τις παραπάνω τροποποιήσεις του 2ου θέματος, που αφορούσαν το διδακτικό έργο των εκπ/κών.

 

Θέμα 4ο: Αίτηση  εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ86 για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

 

Τo αίτημά του έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469