ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 17-05-21

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 17-05-21  (Πράξη 15η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 17-05-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο : Αιτήματα σχολικών μονάδων, που αφορούσαν στην κάλυψη νέων λειτουργικών κενών στις ειδικότητες ΠΕ03 και ΠΕ86, λόγω αναρρωτικής άδειας εκπ/κών.

Τα αιτήματα δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν άμεσα, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά θα δηλωθούν από την υπηρεσία τα παραπάνω κενά, όταν αυτό ζητηθεί από το Υπουργείο.

 

Θέμα 2ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ86 και ενός εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ78, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Ανακοινοποίηση στο ορθό της αναγνώρισης του χρόνου προϋπηρεσίας αναπληρώτριας εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ03,  για μισθολογική εξέλιξη.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου τμήματος της υπηρεσίας.

 

Θέμα 4ο: Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε εκπαιδευτικό της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας, , λόγω μείωσης του ωραρίου του.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, να σταλεί σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο, ώστε να διευκρινιστεί εγγράφως, για το αν προβλέπεται ο εκπ/κός να πάρει άμεσα τη μείωση του ωραρίου του ή αν αυτό θα υλοποιηθεί κατά την έναρξη του νέου διδακτικού έτους.

 

Θέμα 5ο: Τροποποίηση Ονομαστικού Πίνακα Οργανικά Υπεραρίθμων εκπαιδευτικών  του ΠΥΣΔΕ Πιερίας 2021,  ως προς τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ04 και ΠΕ82 του 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

 

Η τροποποίηση αποφασίστηκε ομόφωνα, με εξαίρεση την υπεραριθμία του αιρετού της ΔΑΚΕ κ. Τόκα Αστέριου, την οποία καταψήφισε ο αιρετός της ΚΕΕ, διότι ο εν λόγω εκπ/κός λειτούργησε με δόλο, προκειμένου να χαρακτηριστεί ο ίδιος οργανικά υπεράριθμος, αφού άλλαξε προγενέστερη απόφασή του, ώστε να μη λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού στα ΓΕΛ Κολινδρού, Κορινού και Κάτω Μηλιάς.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Αύριο Τρίτη 18-05-21 το συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να τοποθετήσει τους υπεράριθμους εκπ/κούς και στη συνέχεια θα κληθούν οι εκπ/κοί, που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή ήρθαν με μετάθεση στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας ή  επιθυμούν αλλαγή οργανικής θέσης να υποβάλλουν σχετική δήλωση προτίμησης σχολείων.

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469