ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΕ ΣΤΙΣ 24-09-20

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 24-09-20  (Πράξη 34η)

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 24-09-2020 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αιτήσεις δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11 και ενός ειδικότηταςΠΕ78, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Το αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 2ο: Αιτήσεις εννέα αναπληρωτών εκπ/κών,  για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού τους.

Τo αίτημά τους έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 3ο: Αίτηση αναπληρωτή εκπ/κού, που αφορούσε στην αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού του ως ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών (integrated master).

Τo αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό.

 

Θέμα 4ο: Αιτήματα τριών εκπ/κών, που αφορούσαν στην προσωρινή τους τοποθέτηση και στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Τo αίτημα του ενός εκπ/κού έγινε ομόφωνα δεκτό, ενώ τα αιτήματα των άλλων δύο απορρίφθηκαν ομόφωνα, διότι δεν υπήρχαν οι απαραίτητες λειτουργικές ανάγκες, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν.

 

Θέμα 5ο: Ενστάσεις τριών εκπ/κών ειδικότητας ΠΕΟ3, ΠΕ01, και ΠΕ07, που αφορούσαν στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου και στην προσωρινή τους τοποθέτηση.

 Η πρώτη απορρίφθηκε ομόφωνα, διότι η συμπλήρωση του ωραρίου του συναδέλφου  έγινε με βάση τη δήλωση και τα μόριά του, ενώ οι άλλες δύο απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

Στη μία περίπτωση ο αιρετός της ΚΕΕ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση, διότι η συναδέλφισσα είχε σοβαρό πρόβλημα με τη μετακίνησή της σε τέσσερα σχολεία, ενώ στην άλλη περίπτωση ότι είχε δικαίωμα η συναδέλφισσα να συμπληρώσει το υποχρεωτικό της  ωράριο στη σχολική της μονάδα με μαθήματα Β΄ανάθεσης.

 

Θέμα 6ο: Προσωρινές τοποθετήσεις μονίμων εκπ/κών, λόγω νέων λειτουργικών αναγκών, καθώς επίσης και προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Αποφασίστηκαν ομόφωνα και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 

Θέμα 7ο: Συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ04.

Σχεδόν όλες αποφασίστηκαν ομόφωνα και θα αναρτηθούν  στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

 Εξαίρεση αποτελούν οι αποφάσεις του συμβουλίου, που αφορούν συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των συναδέλφων σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες, οι οποίες πάρθηκαν κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.

Ο αιρετός της ΚΕΕ καταψήφισε τις εν λόγω αποφάσεις, διότι είναι πολύ δύσκολο να μετακινείται ένας συνάδελφος σε τέσσερεις ή πέντε σχολικές μονάδες και επίσης είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούν τόσες σχολικές μονάδες για την εξαγωγή των ωρολογίων προγραμμάτων τους.

 

Θέμα 8ο: Υπολογισμός νέων λειτουργικών κενών που προέκυψαν από άδειες συναδέλφων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ώστε να προσληφθούν αναπληρωτές.

Κατόπιν αιφνιδιαστικού εγγράφου του Υπουργείου, ζητήθηκε από τις Δ/νσεις να δηλωθούν άμεσα τα εν λόγω λειτουργικά κενά, μολονότι οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 Προφανώς οι συγκεκριμένες λειτουργικές ανάγκες, που θα δηλωθούν από τις Δ/νσεις θα είναι πολύ επισφαλείς, αφού δε θα στηρίζονται στα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά.

Συνολικά θα δηλωθούν 12 λειτουργικά κενά και θα αφορούν ειδικότητες στις οποίες δεν υπάρχουν πλεονάσματα στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας.

 

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Αύριο Παρασκευή 25-09-20 θα συνεδριάσει το συμβούλιο προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου εκπ/κών άλλων ειδικοτήτων.

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469