ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

 της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

   

Κανονική συνεδρίαση της 28, 29 & 30-09-21  (Πράξη 35η)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν στις 28, 29 & 30-09-2021 είναι τα εξής:

 

Θέμα 1ο: Αίτημα  εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ79.01, για αναγνώριση της συνάφειας του μεταπτυχιακού του.

 Το αίτημα έγινε ομόφωνα δεκτό .

 

Θέμα 2ο: Αιτήματα δύο εκπ/κών, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.

Και τα δύο αιτήματα έγιναν ομόφωνα δεκτά.

 

Θέμα 3ο: Πρόταση του ΠΥΣΔΕ για τον ορισμό Υποδ/ντή στο 1ο Γ/σιο και τροποποίηση της προηγούμενης πρότασης, λόγω της υποβολής αίτησης παραίτησης από τον εκπ/κό, που προτάθηκε από το συμβούλιο στη συνεδρίαση της 23-09-21.

Ομόφωνα ανακλήθηκε από το συμβούλιο η πρόταση για τον κ. Μαβίδη Αθανάσιο και προτάθηκε η κ. Κιάλα Μαρίνα, για την οποία υπέβαλε σχετική εισήγηση  ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου.

Οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από τη Δ/ντρια  Β΄/θμιας Εκπ/σης.  

 

 Θέμα 4ο: Αίτημα του συλλόγου διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ για δημιουργία πέμπτου τμήματος στη Β΄ Λυκείου, όπου έχει εγγεγραμμένους 108 μαθητές.

Ο αιρετός της ΚΕΕ πρότεινε στη Δ/ντρια Εκπ/σης να κάνει δεκτό το αίτημά τους, διότι ο αριθμός των μαθητών ήταν οριακός για το σπάσιμο των τμημάτων και οι φετινές συνθήκες στα σχολεία είναι πολύ ιδιαίτερες εξαιτίας της πανδημίας.

 Η Δ/ντρια ανέφερε πως μόνο αν εγγραφεί άλλος ένας μαθητής στη Β΄ Λυκείου, τότε θα δημιουργηθεί άλλο ένα τμήμα σύμφωνα με το νόμο.

 

Θέμα 5ο: Αίτημα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, με το οποίο ζητούσαν να τοποθετηθεί συγκεκριμένος εκπ/κός στη σχολική τους μονάδα, για τη διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητάς τους.

Το αίτημά τους δεν ήταν δυνατόν να ικανοποιηθεί, διότι δεν προβλέπεται από το νόμο να ικανοποιούνται τέτοια αιτήματα.

 

Θέμα 6ο: Αιτήματα είκοσι εκπ/κών, που αφορούσαν στις προσωρινές τοποθετήσεις και στη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου.

Κάποια εξ’ αυτών ικανοποιήθηκαν, κάποια απορρίφθηκαν και κάποια άλλα παραπέμφθηκαν σε επόμενες συνεδριάσεις.

 Τα περισσότερα εξ’ αυτών αποφασίστηκαν ομόφωνα με εξαίρεση έξι αιτήματα, που αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και έχουν ως εξής:

  • Το αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02, που ζητούσε τροποποίηση της τοποθέτησης, ώστε να μην πηγαίνει η συνάδελφος την ίδια ημέρα στη Λεπτοκαρυά και την Κορινό και μάλιστα για τρεις φορές την εβδομάδα, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.
  • Το αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ02.50, που ζητούσε απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα, ικανοποιήθηκε κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ ο οποίος ζήτησε να συνεξεταστεί το αίτημα με το αίτημα άλλης εκπ/κού, που επίσης ζητούσε απόσπαση και αυτό φυσικά να γίνει με τα μόρια απόσπασης, όπως προβλέπεται άλλωστε και από την νομοθεσία. Τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου συντάχθηκαν με την πρωτάκουστη πρόταση του δοτού αιρετού της ΔΑΚΕ, ο οποίος πρότεινε να καταλάβει το κενό η συναδέλφισσα, που είχε υποβάλει πρώτη αίτηση απόσπασης, δηλαδή «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε».
  • Το αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ03, που ζητούσε τροποποίηση της τοποθέτησης, ώστε να μην πηγαίνει η συνάδελφος σε άλλη σχολική μονάδα για συμπλήρωση του υποχρεωτικού της ωραρίου, ενώ είχε συμπληρωμένο το υποχρεωτικό της ωράριο στο Μουσικό σχολείο και την είχαν μετακινήσει υποχρεωτικά τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας η πρόεδρος του συμβουλίου. Προφανώς εδώ πρόκειται περί «θαύματος», διότι ο αιρετός της ΔΑΚΕ αναγνώρισε το λάθος του και πρότεινε να επιστρέψει η συναδέλφισσα στο Μουσικό σχολείο, ενώ πριν από μία εβδομάδα επέμενε πως έπρεπε να φύγει από αυτό. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν στα θαύματα και στη Θεία Δίκη.
  • Το αίτημα εκπ/κού ειδικότητας ΠΕ01, που ζητούσε επανεξέταση της αίτησης προσωρινής τοποθέτησης, διότι λόγω λάθους της υπηρεσίας η αίτησή της δεν είχε εμφανιστεί στα μέλη του συμβουλίου, έγινε δεκτό και τοποθετήθηκε η συνάδελφος κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΔΑΚΕ, ο οποίος ζητούσε να επανεξεταστούν μόνο συγκεκριμένες τοποθετήσεις και μάλιστα να υπολογιστούν τώρα με διαφορετικό τρόπο τα λειτουργικά κενά, για προφανείς λόγους…..
  • Τα αιτήματα δύο εκπ/κών ειδικότητας ΠΕ11, για τροποποίηση της συμπλήρωσης του υποχρεωτικού τους ωραρίου, απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία 4:1, μειοψηφώντας ο αιρετός της ΚΕΕ.  

 

 Θέμα 7ο: Προσωρινές τοποθετήσεις αναπληρωτών, στα εναπομείναντα λειτουργικά κενά.

Αποφασίστηκαν όλες ομόφωνα, εκτός από αυτές που αφορούσαν διάθεση εκπ/κών σε περισσότερες από τρεις σχολικές μονάδες, και μία περίπτωση που αφορούσε στην τοποθέτηση Βιολόγου στο ΓΕΛ Κονταριώτισσας, για να διδάξει φυσική  ,όπου μειοψήφησε ο αιρετός της ΚΕΕ.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

ΣΧΟΛΙΟ

Δυστυχώς δε γίνεται να μην αναφέρουμε πάλι την εμμονή του δοτού αιρετού της ΔΑΚΕ κ. Τόκα, ο οποίος ζητάει από την υπηρεσία σε κάθε ευκαιρία, τον έλεγχο των στοιχείων του Μουσικού σχολείου, τα οποία όμως με ευθύνη της υπηρεσίας εμφανίστηκαν στο συμβούλιο με λανθασμένα στοιχεία και φυσικά την εμμονή του με το Εσπερινό ΕΠΑΛ, του οποίου τα στοιχεία μεταβάλλονται, λόγω νέων εγγραφών. (Επισημαίνουμε ότι κατά το παρελθόν με άλλη διεύθυνση στο Μουσικό σχολειό, ο κ. Τόκας, ως άτυπος εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, δεν έφερνε καμία αντίρρηση για τα στοιχεία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας).

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι και σε πολλές άλλες σχολικές μονάδες συμβαίνουν καθημερινές αλλαγές των κενών πλεονασμάτων, ακόμη και τρεις διαδοχικές αλλαγές των στοιχείων σε διάστημα ολίγων λεπτών, αλλά για αυτές κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα, για ευνόητους λόγους.

 Φυσικά οφείλω να αναφέρω ότι τις ωραίες εποχές, που ο αιρετός της ΔΑΚΕ ενώ ήταν τοποθετημένος στη Ρητίνη, παρείχε τις υπηρεσίες του στο ΠΥΣΔΕ, ο τότε Δ/ντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ, είχε υλοποιήσει, Φλεβάρη μήνα, μεταγραφή μαθητών, προκειμένου να δημιουργήσει ώρες για εκπ/κό, που του είχε πάρει το συμβούλιο, για να καλύψει κενό σε άλλη σχολική μονάδα. Εντελώς τυχαία βέβαια ο συγκεκριμένος συνάδελφος σήμερα κοσμεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ.  

 

 

ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

αιρετό τακτικό μέλος

αιρετό αναπληρ. μέλος

του ΠΥΣΔΕ

του ΠΥΣΔΕ

τηλ. 6947842040

τηλ. 6930478469